x
Ücretsiz Kargo 75 ve üzeri kargo bizden
İade ve Değişim 14 gün içinde iade imkanı
Güvenli Alışveriş SSL Sertifikası ile güvendesiniz

Blog

Ayakkabı insan hayatının en temel ihtiyaçlarından birisi olarak ortaya çıkmış olmasına rağmen günümüzde kişinin kendini ifade ettiği karakteristik bir aksesuar haline gelmiştir. Binlerce farklı model ve tarzda üretilen ayakkabılar topuklu, topuksuz, spor, günlük, çizme, bot gibi temel kategoriler altında toplanmaktadır.

Ayakkabı içerisinde ayak terlemesi neden olur ve çözümleri nelerdir?

2697 defa okundu
12 Nisan 2017 - 13:29:54
Ayakkabı içerisinde ayak terlemesi neden olur ve çözümleri nelerdir?

Ayak terlemesi abartılı olmadığı sürece aslında çok kötü bir durum değil hatta sağlıklı olduğunuzun belirtisi olmaktadır. Fakat abartılı şekilde olduğu zaman ve kötü koku yaymaya başladığı zaman tehlike arz eder bu durumun bir araştırılması ve önlem alınması gerekiyor. Bu alanda kontrol için aile hekiminiz ile görüşebilir ya da bir dermatolog ile görüşerek yardım alabilirsiniz. Tabi bir unsur daha var buda ayakkabıda uzun süre kalan ayakların daha fazla havasız kalmaya dayanamamasından ötürü gelmektedir. Bu yüzden önlem alınmalı ve koku sorununda kurtulmak için yöntem denemelisiniz.

Ayak kokusu ve terlemesi nasıl geçer?

Ayak terlemesi bir yana birde kokusu oldukça zor durumda bırakıyor. Bu yüzden birçok kişi iş çıkışı ev gezmesi veya başka bir yerlere gitmeyi erteliyor. Aslında ayak kokusunun başlıca nedenleri vardır bu nedenler ise;

  • B12 vitamini eksikliği
  • Sürekli ayakkabının içinde olan ayakların havasız kalması
  • Genetik etkenler
  • Sıcak hava
  • Ayakkabının ıslak olması
  • Kilo ve aşırı baharatlı yemek tüketimi

Gibi birçok faktör ayak kokmasına neden oluyor. Bu unsurları dikkat alarak daha az ayak kokusu hatta giden ayak kokusu sağlayabilirsiniz. Bunların dışında tabi ki de size önereceğimiz birkaç yöntemle ayak kokusundan tamamen kurtulacaksınız. Bunların başında ise; eczanelerde satılan ayak bakım ürünleri ve ayakkabı kokusu giderici ürünlerden satın almaktır. Başka bir unsur ise; eğer imkânınız varsa her gün aynı ayakkabıyı giymeyin. Sürekli değiştirdiğiniz zaman ayak kokusu sorunu yaşamazsınız. Bir başka ip ucu ise eğer imkânınız varsa gün içinde çorap değiştirin ve ayaklarınızı ayakkabıdan çıkararak hem ayaklarınızın hem de ayaklarınızın hava almasını sağlayın.

Ayak kokusu ve terlemesi için doğal öneriler

Akşam eve geldiğiniz zaman ayakkabınızın içine bir yemek kaşığından fazla karbonat koyun ve sabah içinden çıkarın. Ertesi gün ayak kokusu yaşamadığınız göreceksiniz. Bir başka yöntem ise; ayakkabılarınız yıkanabilecek ayakkabı ise arada yıkamaktır. Yıkadıktan sonra birkaç sefer bebek pudrası da ayaklarınıza sürerek uzun süre kokmasını engelleyebilirsiniz. Akşam iş dönüşü muhakkak ayaklarınızı yıkayın ve ayak spreyi kullanın. Eğer ayak spreyiniz yoksa lavanta yağı veya benzeri güzel kokulu yağları sürün ve bir süre beklettikten sonra ayağınızı yıkayın. Hiçbiri yoksa bile sadece ayağınızı bol su ve sabunla yıkamak bile ayak kokusunu engelleyecektir. Ancak belirtmekte fayda var çorap yada ayakkabı ıslak ise hiçbir şekilde giymemelisiniz. Özelikle koku nedenlerinin başında bu unsur geliyor. Birde ayakkabınızı ara ara güneşe koyun güneş içindeki nemi ancak ve kokuyu azaltacaktır. Bu yöntemlerin hepsi denenmiş ve etkili yöntemlerdir. Fakat ayaklarınızda çok kötü ve sürekli koku varsa illaki bir uzmana danışın. Bunun neden herhangi bir rahatsızlığınız olabilir. Bol su içmenin de ayak kokusunda faydasını göreceksiniz.

  • ayak kokusu nedenleri
  • ayak terlemesi ve koku
  • ayak terlemesine bitkisel çözüm
  • ayak terlemesi nedeni

Yorum Yaz


Yorumlar

Bu makale için henüz yorum yazılmamış! İlk siz yazın...
KATEGORİLER
POPÜLER YAZILAR
YENİ YAZILAR
Kampanyalardan habersiz kalma!