x
Ücretsiz Kargo 75 ve üzeri kargo bizden
İade ve Değişim 14 gün içinde iade imkanı
Güvenli Alışveriş SSL Sertifikası ile güvendesiniz

Blog

Ayakkabı insan hayatının en temel ihtiyaçlarından birisi olarak ortaya çıkmış olmasına rağmen günümüzde kişinin kendini ifade ettiği karakteristik bir aksesuar haline gelmiştir. Binlerce farklı model ve tarzda üretilen ayakkabılar topuklu, topuksuz, spor, günlük, çizme, bot gibi temel kategoriler altında toplanmaktadır.

Ayakkabı nasıl genişletilir? Ayakkabı genişletici kalıp

4221 defa okundu
04 Aralık 2016 - 21:09:33
Ayakkabı nasıl genişletilir? Ayakkabı genişletici kalıp

Dar ve sıkan ayakkabılar hayatın pek çok döneminde başınıza dert olmuştur. Sağlıklı bir ayakkabı seçiminin en önemli başlıkları arasında ayak numarasına uygun ayakkabının seçimi yer almaktadır. Özellikle tüm gün şişmiş olan bir ayak ile yapılacak ayakkabı alışverişi en doğru numarayı almanızı sağlayacaktır. Uygulanacak belli yöntemler eşliğinde her türlü malzemeden yapılmış ayakkabılar bir parça esneyecek ve bu da sizin için yeterli olacaktır. Ancak ayakkabı deneme aşamasında esner, ayağınızın formunu alır veya genişler gibi söylemlere kulak asmamanız önerilmektedir. İlk aşamada ayağınıza uygun olmayan bir ayakkabı gelecekte de rahat kullanabileceğiniz bir ayakkabı olmayacaktır. Çok beğenerek aldığınız bir ayakkabı aradan bir müddet geçtikten sonra ayağınızı vurmaya başlarsa o zaman sorun ayaklarınızın biraz büyümesinden kaynaklı olabilir. Özellikle bayanlar doğum yaptıktan sonra ayak numaralarının en az 1 ölçü büyümesinden yakınmaktadır. Bu tür sorun ile uğraşıyorsanız o zaman önerilerimize kulak verebilirsiniz.

Ayakkabı Genişletme Yöntemleri

  • Ayakkabınızın içine yarısına kadar su doldurulmuş buzdolabı poşetlerini koyun ve bu şekilde en az 3 saat ayakkabılarınızı derin dondurucuda bekletin. Donan suyun tekrar çözülmesi için ayakkabılarınızı süre sonunda dışarı alın ve su iyice çözüldükten sonra poşetleri içinden alın ve ayakkabınızı giyin. Rahatlamış olduğunu fark edeceksiniz.
  • Ayakkabınızı biraz olsun esnetmek istiyorsanız bunun için profesyonel bir yardım alabilirsiniz. Ayakkabıcıya götüreceğiniz ürününüz en az bir gece makineler içinde kalarak biraz olsun esnetilmeye çalışılacaktır. 
  • Ayakkabılarınızı gün içinde evde giymek ve geceleri de kalıp içinde bekletmek sorununuz için bir çözüm önerisi olabilir. Ancak bu yöntem diğer önerilere göre daha uzun bir süre uğraşmanızı gerektirecektir.
  • Ayağınıza evde bulduğunuz en kalın çorabı ve üzerine de sıkan ayakkabınızı giyin. Bu şekilde banyonun yolunu tutun ve özellikle sıkan bölgeleri saç kurutma makinesi ile iyice yumuşatmaya çalışın. Isı ile derisi yumuşayacak olan ayakkabı kalın çorabın etkisiyle istenen ölçülere gelecektir. 
  • Klasik bir yöntem ise annelerden duyduğumuz gazete kâğıtlarının sirke ile ıslatılması ve ayakkabıların içine sıkıştırılmasıdır. Siz de bu yöntemi uygulayarak en az 1 gece bekletebilir ve sabah gazeteleri çıkartarak ayakkabının nemi geçince kullanım sağlayabilirsiniz.
  • Ayakkabıcılardan temin edeceğiniz bir numara büyük kalıp eşliğinde de ayakkabıyı açma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Yeni ve büyük numara olan kalıbı ayakkabının içine düzgün bir şekilde sığdırarak en az 2 gün bekletmeniz sorunun çözümünü sağlayacaktır.

Ayakkabı vurmasına ne iyi gelir?

Ayakları vuran bir ayakkabı son derece rahatsız edicidir. Büyük bir acı vererek ayaklarınızda yara oluşumuna neden olan ayakkabılar tüm gün hareket etmenizi bile engelleyecek seviyeye gelebilir.  Temiz bir havlunun üzerine geçerek ayaklarınızı ılık tuzlu suda yıkayabilir ve parmak araları da dâhil olmak üzere kurulama yapabilirsiniz. Bir ayak kremi ile sakinleştirici bir masaj yapabilir ve sorunun yaşandığı bölgeye yaranın tipine uygun bakımı yaparak bant ile sabaha kadar kapatabilirsiniz. Böyle bir günün ertesinde en rahat ayakkabınızı giymeniz ve yanınızda kanama riskine karşı temiz çorap ve bant bulundurmanız önerilmektedir.

Online siparişlerde en sık karşılaşılan sorunlardan biri olan numara eksikliği alışverişin yapılmasına da engel olmaktadır. Çok beğendiğiniz ve mutlaka sahip olmak istediğiniz bir ayakkabının size uygun ölçüsü yoksa kesinlikle bir küçük bedeni nasılsa açılır düşüncesiyle sipariş etmeyin. Zira ayakkabı esnemeyecek ve sadece size sorun teşkil edecektir. Beğendiğiniz modele uygun farklı bir renk alabilirsiniz. Alışveriş işleminizi aceleye getirmeyin ve bu şekilde ayak sağlığınızdan olmayın.

  • ayakkabı nasıl genişletilir
  • dar ayakkabı genişletme
  • ayakkabı genişletme yöntemleri
  • ayakkabı genişletici kalıp
  • ayakkabı sıkıyorsa ne yapmak lazım
  • sıkan ayakkabı nasıl açılır

Yorum Yaz


Yorumlar

Rukiye Olcay
Yeni aldığım ayakkabı sanırım biraz küçük seçim yaptığımdan ayağımı oldukça sıkıyordu. Bu yazıyı okuduktan sonra yöntemleri uyguladım ve şuan rahatça giyebiliyorum. Teşekkür ederim bilgi için :)
KATEGORİLER
POPÜLER YAZILAR
YENİ YAZILAR
Kampanyalardan habersiz kalma!