x
Ücretsiz Kargo 75 ve üzeri kargo bizden
İade ve Değişim 14 gün içinde iade imkanı
Güvenli Alışveriş SSL Sertifikası ile güvendesiniz

Blog

Ayakkabı insan hayatının en temel ihtiyaçlarından birisi olarak ortaya çıkmış olmasına rağmen günümüzde kişinin kendini ifade ettiği karakteristik bir aksesuar haline gelmiştir. Binlerce farklı model ve tarzda üretilen ayakkabılar topuklu, topuksuz, spor, günlük, çizme, bot gibi temel kategoriler altında toplanmaktadır.

Ayakkabının şeklinin bozulması nasıl önlenir?

7886 defa okundu
12 Nisan 2017 - 14:55:10
Ayakkabının şeklinin bozulması nasıl önlenir?

Ayakkabı çoğumuz için bir ihtiyaçtan öte önemli bir aksesuardır. Bun içindir ki kişiler ayakkabılara çok fazla bedeller ödenmektedir. Özellikle kadınların birçok farklı ayakkabılar almaktadır. Her kıyafete uygun ayakkabılar alınır ve bu ayakkabıları saklamakta oldukça güçtür. Ayakkabılıkta fazla ayakkabı olduğu için ayakkabılar üst üste gelir ve bazen de yan yana koyulur buda ayakkabılarda kırılma bozulmaya sebep olur ve şekilleri bozulur. Şekli bozulan ve yıpranan ayakkabılar ise bir daha giyilemez giyilse bile ayakta hoş durmaz bunun için çok iyi korunması, muhafaza edilmesi gerekir. Onlarca paralar verilip alınan ayakkabılar temiz ve şekli bozulmadan uzun süre kullanılabilinir. Öncelikle ayakkabı almadan önce mutlaka almak istediğiniz ayakkabının kalitesine dikkat etmeniz gerekir ve hemen yıpranmayan ayakkabı seçmeniz gerekmektedir. Topuklu ayakkabıları korumak şeklini bozmamak daha zordur. Topuklu ayakkabı seçerken de topuklarının sağlam olup olmadığını mutlaka kontrol etmeniz gerekir.

Ayakkabı nasıl saklanır?

Ayakkabı giyildikten sonra eve gelinip direkt ayakkabılığa koyulmaması gerekir. Ayakkabı saklamanın birçok yolu vardır öncelikle kışlık ayakkabılar yaz aylarında kaldırılır ve yine yazlık ayakkabılar kış aylarında dolaplara kalkar. Mevsimine göre kaldırılan ve saklanan ayakkabıların şeklini bozmadan muhafaza edebilmek ise oldukça zordur bunun için ise yapmanız gerekenler;

  • İlk olarak ayakkabı kutularında saklamak en doğrusu olacaktır dışarıdan gelen tozlardan ve ağırlıklardan da etkilenmeyecektir bu şekilde.
  • Eğer evinizde çok fazla dolap yoksa ve ayakkabı kutusu da fazla yer kaplayacağı için iki tane ayakkabıyı aynı kutuda mevsimi gelene kadar saklaya bilirsiniz.
  • Topuklu ve rugan ayakkabıların kıramaması gerekmektedir onun için ayakkabının içini gazete kâğıdı ile doldurulmalıdır.
  • Ayakkabı dolabınızda yer yoksa ve iyice dolu ise o zaman ayakkabılarınızı bir ipe de asabilirsiniz.

Ayakkabı bakımı nasıl yapılır?

Ayakkabıların yıpranmaması için sık sık boyanmalıdır böylece daha sağlam ve bakımlı olacaktır. Ayakkabılar havalandırılmalıdır rüzgârlı havalarda balkonda havalandırabilirsiniz. İçini kâğıtla doldurarak ta iyi bir muhafaza edebilirsiniz. İçi kâğıtla doldurulduktan sonra ayakkabıların arasına kauçuk koyulursa birbiri üzerine çıkmaz ve ayakkabılar kırılmaz. Üzerlerini ise kullanmadığınız bir havlu ile kapatırsanız yine hem yıpranmasını önlemiş hem de tozlanmasını önlemiş olacaksınız. Ayakkabı kutularının içersine birkaç tane naftalin koyduğunuz takdirde koku yapmasını önlemişte olacaksınız. Rugan ayakkabılarınızın daha da sağlam olması için ise dışına vazelin sürebilirsiniz böylece daha da sağlam olacaktır. Ayakkabının şeklini korumak oldukça zordur özellikle sandalet tipi ayakkabılar daha ince oldukları için şekilleri hemen bozulabilir, bunun için pazarlarda veya ayakkabıcılarda satılan ayakkabı iskeleti alabilirsiniz bu iskeletler çok yer kaplasalar da bu tür ayakkabıları rahatlıkla yılarca saklayabilirsiniz ve şekli bozulmadan yeni gibi giyebilirsiniz. Gece ayakkabıları ve abiye ayakkabıları ise mutlaka ayakkabı kutularında saklamak gerekir. Süet ayakkabıların ise çok çabuk şekli bozulur bunun için ise süet ayakkabılar ayakkabı iskeleti ile saklanmalı.

  • ayakkabı saklama çözümleri
  • ayakkabıları nasıl saklamalıyız
  • şekli bozulan ayakkabı evde nasıl düzeltilir
  • ayakkabı şekli nasıl düzeltilir
  • ayakkabı saklama yolları
  • ayakkabı kırışması

Yorum Yaz


Yorumlar

Bu makale için henüz yorum yazılmamış! İlk siz yazın...
KATEGORİLER
POPÜLER YAZILAR
YENİ YAZILAR
Kampanyalardan habersiz kalma!