x
Ücretsiz Kargo 75 ve üzeri kargo bizden
İade ve Değişim 14 gün içinde iade imkanı
Güvenli Alışveriş SSL Sertifikası ile güvendesiniz

Blog

Ayakkabı insan hayatının en temel ihtiyaçlarından birisi olarak ortaya çıkmış olmasına rağmen günümüzde kişinin kendini ifade ettiği karakteristik bir aksesuar haline gelmiştir. Binlerce farklı model ve tarzda üretilen ayakkabılar topuklu, topuksuz, spor, günlük, çizme, bot gibi temel kategoriler altında toplanmaktadır.

Ayakkabının su geçirmemesi için ne yapılır?

5037 defa okundu
12 Nisan 2017 - 14:48:02
Ayakkabının su geçirmemesi için ne yapılır?

Ayakkabılar sürekli olarak kullanılan bir araç olduğu için en çok zarar görenlerde ayakkabılar olmaktadır. Yağmurda, karda, çamurda ve pis alanlarda çabuk kirlenirler. Yağışlı havalarda ise daha çabuk zarar görürler. Kimi ayakkabılar insanların ayaklarını ıslatır, kimisi de derisini yıpratır.

Su geçiren ayakkabıya ne yapılmalı?

  • İlk önce darbe görmüş ve yıpranmış ayakkabılar temizlenir.
  • Bağcık ayakkabı ise bağlıkları sökülüp temizlenmelidir.
  • Ayakkabılar kurumadan direk ısıya maruz kalırsa derilerde ve ayakkabı üzerlerinde çatlama oluşur.
  • Her ayakkabının derisi aynı kalitede değildir. Bunun için her yöntem de her ayakkabı için geçerli değildir.
  • Ayakkabıların su alma özelliği bulunuyor ise vazelin ve badem yağı sürülebilir. Ayakkabılar iyice yiyene kadar bekletilmelidir.
  • Kış aylarında çizme veya botlar daha çok kullanıldığı için su alırlar. Bunu için mum sürerek ıslanmalarını önleyebiliriz.
  • Saç kurutma makineleri ile iyice kurutarak mum daha çok erir ve ayakkabıya işler.
  • Sadece saç kurutma makineleri ile bez ayakkabılar kurutulabilir.

Su geçiren ayakkabılara çözüm

Islanmış olan ayakkabılar öylece bırakılırsa çabuk açılma yapar. Eski halini nede olsa yıpratır. Ayakkabılarına özen insanlar daha çok yöntemler aramaktadır. Bu yukarıda saydığımız maddelerden birini uygulanabilir. En etkili olanı ise badem yağı sürülerek ayakkabılar b eslenmektedir. Ayakkabı çeşitleri olarak ise deri ayakkabı, süet ayakkabı, bez ayakkabı, normal şekilde silinebilir ayakkabılar vardır. Her ayakkabının ayrı bir temizlenme özelliği bulunmaktadır. Mesela bez ayakkabılar boyanmaz, sadece silinir. Süet ayakkabının da boyanma şekli farklıdır. Ponpon yapılarak boyanan ayakkabı daha güzel emer boyayı ve ayakkabı yüzeyleri pamuklanma yapmaz. Ama diğer ayakkabılar istenilen şekilde boyanabilir. Ayakkabı seçimi çok önemli bir konudur. Alınmış veya alınacak olan ayakkabılar çok geniş ve dar olmayacaktır. Alınma esnasında denen ayakkabılar hafif şekilde sıksa dahi o ayakkabı kullanımda çok rahatsız edecektir.

Böyle bir olay ile karşılaşılırsa ise, ayakkabılara bilinen yöntemler uygulanır yoksa alınmış veya herhangi bir ayakkabıcıya götürülerek ya açtırılır ya da küçülttürülür. İnsanlarında bildikleri yöntemleri vardır. Dar ayakkabılar için ayakkabı kalıpları kullanılarak açtırılır. Ayakkabının neresi ayağa dokunuyorsa oralara peçete koyulabilir. Bir poşet içerisine koyulan ayakkabılar buzdolabına koyularak soğuk ile temas ederek açılma yapabilir. Geniş ayakkabılar için darlaştırıcı kalıplar kullanılır. Parmak kısımlarına bez veya peçete sokularak ayakkabının ayağa oturması sağlanır. Ama böyle yöntemler kullanılarak da fazla rahat edilmez. Her ayakkabı numarası da aynı kalıpla bağdaşmaz. Kişi numarasını biliyor alıyor ve kullanmaya başlıyor ya ayakkabı sıkıyor ya da bollaşarak ayaktan çıkmaya başlıyor. Bin bir çeşitte ayakkabı modelleri bulunmaktadır. Gençler ise artık daha çok sportif ayakkabılara takılmaya başladılar. Özel günler de takım altına biraz daha şık ayakkabıları tercih etmek gerekir. Takım altına süet veya parlak görünümlü ayakkabılar daha çok tercih edilmektedir.

  • su geçiren ayakkabı
  • ayakkabının su geçirmesi
  • ayakkabının su geçirmemesi
  • hangi ayakkabı su geçirmez
  • ayakkabının su geçirmemesi için yapılmalı

Yorum Yaz


Yorumlar

Bu makale için henüz yorum yazılmamış! İlk siz yazın...
KATEGORİLER
POPÜLER YAZILAR
YENİ YAZILAR
Kampanyalardan habersiz kalma!