x
Ücretsiz Kargo 75 ve üzeri kargo bizden
İade ve Değişim 14 gün içinde iade imkanı
Güvenli Alışveriş SSL Sertifikası ile güvendesiniz

Blog

Ayakkabı insan hayatının en temel ihtiyaçlarından birisi olarak ortaya çıkmış olmasına rağmen günümüzde kişinin kendini ifade ettiği karakteristik bir aksesuar haline gelmiştir. Binlerce farklı model ve tarzda üretilen ayakkabılar topuklu, topuksuz, spor, günlük, çizme, bot gibi temel kategoriler altında toplanmaktadır.

Taraklı ayaklar için ayakkabı önerileri

8850 defa okundu
04 Kasım 2016 - 06:16:10
Taraklı ayaklar için ayakkabı önerileri

Taraklı ayak diye tabir edilen geniş tipli ayaklar için en büyük sıkıntılardan biri uygun model ve rahatlıkta ayakkabı bulmakta zorluk yaşanmasıdır. Ayak başparmağının birleşme noktasından itibaren dışa doğru genişlemesi bu rahatsızlığa sebep olmaktadır. Daha çok genetik olarak ortaya çıkan bu rahatsızlık eğer uygun ayakkabı modelleri ile desteklenmezse daha fazla sıkıntı yaşanabilmektedir. Ayakkabı içerisinde yeterince rahat edemeyen bu bölge üzerine basınç uygulanması ile ayakta şiddetli ağrılar yaşanabilir. İleri aşamalarda ağrıların artmaması amacıyla doğru ayakkabı tercihi oldukça önemlidir. Taraklı ayak yapısının kesin tedavisi cerrahi müdahaledir. Kemik uzamasının görüldüğü bölge açılarak törpüleme ile dışa doğru uzayan kısım alınmaktadır. Ancak hem bu işlem sonrası hem de öncesinde bu bölgenin ayakkabı içerisinde rahat edip acı yaşanmaması için doğru bir ayakkabı seçimi yapılmalıdır.

Taraklı ayaklar için ayakkabı seçiminde nelere dikkat etmeli?

  • Piyasada bulunan ayakkabıların büyük kısmı, ayak parmaklarının uzunlukları ve sıralanış şekilleri de göz önünde bulundurularak uçlarda üçgenimsi bir yapıyla üretilir. Normal ayak ölçüleri için ideal olan bu yapı taraklı ayaklar için büyük bir risk taşır. Taraklı ayaklar için alınabilecek ayakkabılar ya bu ayak tipleri için özel üretilmiş ürünler olmalı veya ayak başparmağından itibaren geniş tutulmuş ön kısmı üçgen değil kare şeklinde olan ayakkabı modelleri olmalı.
  • Ayağınızda tarak oluşumu başlamış veya tarak oluşmuşsa kesinlik uzak durmanız gereken ayakkabılar, dar ayakkabılardır. Hem bayanlar hem de erkekler dar ayakkabılardan kesinlikle uzak durmalıdırlar. Oluşabilecek sorunlar ve ağrılar yürümenizi güçleştirecek noktalara gelmenize sebep olabilecektir. Ayrıca ayağın tarak kısmı sürekli ayakkabıya sürteceği için deride yaralanma ve iltihaplanmalara neden olabilecek riskler taşımaktadır.
  • Topuklu ayakkabı giyilecekse topuk uzunlukları ile oluşacak öne doğru baskının tarak oluşumunun olduğu noktaya yüklenmemesine dikkat edilmelidir. Topukla birlikte o bölgeye yapılan baskının artması ciddi rahatsızlıkların artmasına neden olabilir.
  • Bayanlar hem rahat etmek hem de estetik bir gönüm için üst kısmı veya tarak oluşumunun olduğu kısımları açık olan ayakkabıları tercih edebilirler. Böylece yürürken tarak oluşumunun olduğu kısımlarda herhangi bir baskı ve sürtünme olmayacağı için çok rahat bir şekilde yürüyebileceklerdir.
  • Seçme şansınız fazla yok, özel bir ayakkabı da yatırmak istemiyorsanız çok beğendiğiniz modelleri de giyebilirsiniz. Tek yapmanız gereken tarak oluşumunun olduğu ayağınız için bir numara büyük ayakkabı almak. Eğer iki çift almak istemezseniz diğer ayakkabının uç kısımlarını ayak parmaklarınızı rahatsız etmeyecek şekilde dolgu ile besleyerekte kullanabilirsiniz.
  • Alacağınız ayakkabılarda kullanılan malzemelerin sert olmamasına dikkat edin. Bu ayakkabıdaki esneme payını azaltacağı için her adım attığınızda taraklanmanın olduğu bölümde ayakkabının baskısını daha fazla hissetmenize neden olacaktır.

Eğer cerrahi bir müdahale ile ayaklarınızdaki taraklanmayı ortadan kaldırmak gibi bir niyetiniz yoksa endişelenmenize hiç gerek yok. Dikkat ettiğiniz ve ayak yapınıza uygun model ve numarada ayakkabılar aldığınız sürece hiç sorun yaşamayabilirsiniz. Eğer piyasada satılan hiçbir ayakkabı ayağınızı rahat ettirmek için uygun değilse taraklı ayaklar için özel üretilen ayakkabıları deneyebilirsiniz. Bunun için almak istediğiniz ayakkabının satış sorumluları ile irtibata geçmeniz yeterli olacaktır. Ayrıca ayaklarınızın rahatı düşünülerek üretilen ortopedik ayakkabılarda ayaklarınızın rahat etmesinde etkili olacaktır. 

Eğer daha önce denememişseniz son zamanlarda yaygın bir şekilde kullanılmaya başlayan ayağa giyildiğinde esneyen bez ayakkabıları da deneyebilirsiniz. Ayrıca ayakkabıların adım esnasında kıvrılan bölümlerinin esnemesi ve oradaki baskıyı azaltarak ayağa yansımasını engellemek amacıyla kıvrılan bölümleri esneyen ayakkabılarda bulunmaktadır. Bazı özel üretim ayakkabılar içerisinde sadece tarak kısımları için esnek bezler de eklenmiştir. Böylece ayaklarınızın zarar görmesi engellenmeye çalışılmıştır. Taraklı ayaklar için ayakkabı seçimi ayak sağlığı açısından oldukça önemlidir.

  • geniş ayaklar için ayakkabı
  • taraklı ayaklar için ayakkabı
  • taraklı ayaklar için spor ayakkabı
  • taraklı ayaklar için bayan ayakkabı
  • taraklı ayaklar için erkek ayakkabı
  • taraklı ayak için ayakkabı seçimi

Yorum Yaz


Yorumlar

Rümeysa Baykul
Ayaklarım taraklı olduğundan topuklu ayakkabı giyerken zorlanıyorum. Hangi tür topuklu ayakkabı modellerini tercih etmeliyim?
KATEGORİLER
POPÜLER YAZILAR
YENİ YAZILAR
Kampanyalardan habersiz kalma!