x
Ücretsiz Kargo 75 ve üzeri kargo bizden
İade ve Değişim 14 gün içinde iade imkanı
Güvenli Alışveriş SSL Sertifikası ile güvendesiniz

Blog

Ayakkabı insan hayatının en temel ihtiyaçlarından birisi olarak ortaya çıkmış olmasına rağmen günümüzde kişinin kendini ifade ettiği karakteristik bir aksesuar haline gelmiştir. Binlerce farklı model ve tarzda üretilen ayakkabılar topuklu, topuksuz, spor, günlük, çizme, bot gibi temel kategoriler altında toplanmaktadır.

Ayak numarası nasıl öğrenilir? Ayak numaram kaç?

3603 defa okundu
13 Ocak 2017 - 22:14:53
Ayak numarası nasıl öğrenilir? Ayak numaram kaç?

Ayakkabı alırken dikkat edilmesi gereken en önemli konu doğru numaranın tespit edilebilmesidir. Çocuklarda ve büyüme çağındaki gençlerde ayak numarası düzenli olarak değişirken, yaş alan yetişkinlerin de ayak numaralarının büyümesi rastlanan bir durumdur. Ayakkabı büyüklüğünün bir ölçüsü olarak düşünülebilecek olan numara, uluslararası standartlara sahip şekilde belirlenmektedir. Ülkemizde kullanılan numara skalası ile Avrupa’da kullanılan aynıdır. Bu yöntemin temel çıkış kaynağı Fransa olup, sisteme verile adda "Paris Nokta Sistemi" olarak bilinmektedir. Japonya’da ayakkabı ölçüsü olarak uzunluk ölçü birimi olarak kullanılan santimetre tercih edilirken,

  • Amerika
  • Kanada
  • İngiltere ve
  • Yani Zelanda’da ise kendilerine özgü ölçü birimi kullanılmaktadır.

Ayakkabı ölçüsü tespit edilirken 3 farklı temel noktaya dikkat edilmesi gerekmektedir. Bunlar ayakkabı iç boşluğu, ayak tarak bölgesinin genişliği ve ayak uzunluğudur. Üreticilerin bu aşamada hangi sistem üzerinden gideceği ise kavram karmaşasına neden olmakta ve bu nedenle ayak uzunluğu dikkate alınmaktadır.

Kişiye özel üretilen ayakkabılarda ayak numarası belirleme

Sadece fiziksel özellikleri ve ayak numarasının standartların dışında kalacak kadar küçük veya büyük olması sebebiyle özel ayakkabı ürettirmek isteyen kişilerin ise ayaklarının farklı noktalarının ölçüsü alınarak çalışmalara başlanmaktadır. Bu yöntem seri üretim modellere oranla çok daha pahalıya mal olmaktadır. Bu nedenle günümüzde ciddi şekilde azalan özel ayakkabı imalatçılığı da kaybolan meslekler arasında yer almaktadır. Günümüzde tüketicilerin alışveriş tercihlerinde de ciddi değişiklikler yaşanmaktadır. Ayakkabı numarasının farklı kalıp ve malzemelere göre değişiklik gösterebilme ihtimali özellikle online alışveriş aşamasında ciddi bir sorun olarak karşımıza çıkmaktadır. İnternet üzerinden yapılmak istenen ayakkabı alışverişinden önce kişinin kendi numarasını net bir şekilde bilmesi son derece önemlidir. Bunun dışında ayakkabı firmasının yapmış olduğu kalıp konusundaki önerilerin de dikkate alınması gerekmektedir.

Evde ayakkabı numarası nasıl belirlenir?

Ayakkabı mağazalarında bulunan ölçü tablosu müşteriler için son derece önemli bir hizmettir. Bu ölçü aleti üzerinden belirlenmiş olan numara gerçek ayak numarasını verecektir. Ancak bilgisayar başındasınız ve bir ayakkabıyı çok beğendiniz. Hemen almak istiyorsunuz. Ayakkabılarınıza baktınız ve her birinde farklı bir numara ile karşılaştınız. O zaman yapmanız gereken şey her evde bulunan malzemelerden yardım almak olacaktır.

  • A4 kâğıdı,
  • Cetvel ve
  • Kurşun kalem sizi bu zor durumdan kurtaracak malzeme listesi olarak kullanılabilir.

Elinizdeki A4 kâğıdın kısa kenarını duvara yaslayarak işe başlayabilirsiniz. Ardından numarası belirlenecek olan ayağın duvara dayanarak kurşun kalem ile çizimi yapılır. Daha sonra ise topuk ile başparmak arasındaki alan cetvel yardımıyla ölçülmelidir. Bu mesafe ayak numarasının belirlenmesinde kullanılan en eski ve en doğru yöntem olarak kullanılmaktadır. Yapılan ölçümlere göre erkek ve kadınlar için değişen ölçülerin karşılığına gelen numaraları internet üzerinden de rahat bir şekilde bulabilirsiniz. Mağazalarda bulunan sürgülü ölçü aletlerinde ise öncelikle her iki ayağında alete konması ve mutlaka ayakta durulması önerilmektedir. Ölçü işleminin ve ayakkabı satın almanın akşam saatlerinde yapılması en doğru numaranın belirlenmesi için önemli bir kriterdir.

Online alışverişlerde ise müşterilere sunulan ücretsiz ve garantili değişim hakkı müşterilerin korkmadan ayakkabı almalarına imkân tanımaktadır. Aynı siparişte birden fazla ayakkabı alabilir ve paketiniz geldiğinde deneme yaparak uygun olmayan numaraları iade edebilirisiniz. Bunun için alışveriş yaptığınız markanın belirlemiş olduğu iade sürecine uymanız ve uygun olmayan ayakkabıları orijinal kutusunda iade etmeniz yeterli olacaktır. Bir hafta için ödemeniz kredi kartı hesabınıza yansıyacak ve bu süre içinde siz yeni ayakkabınızı giymeye başlamış olacaksınız. Ayak sağlığınız için ayakkabı seçiminde gereken titizliği göstermelisiniz.

  • ayak ölçü birimi
  • ayak numaram kaç
  • ayak numarası nasıl öğrenirim
  • ayak ölçüsü almak

Yorum Yaz


Yorumlar

Bu makale için henüz yorum yazılmamış! İlk siz yazın...
KATEGORİLER
POPÜLER YAZILAR
YENİ YAZILAR
Kampanyalardan habersiz kalma!