x
Ücretsiz Kargo 75 ve üzeri kargo bizden
İade ve Değişim 14 gün içinde iade imkanı
Güvenli Alışveriş SSL Sertifikası ile güvendesiniz

Blog

Ayakkabı insan hayatının en temel ihtiyaçlarından birisi olarak ortaya çıkmış olmasına rağmen günümüzde kişinin kendini ifade ettiği karakteristik bir aksesuar haline gelmiştir. Binlerce farklı model ve tarzda üretilen ayakkabılar topuklu, topuksuz, spor, günlük, çizme, bot gibi temel kategoriler altında toplanmaktadır.

Ayakkabı vurması nasıl önlenir?

3811 defa okundu
02 Şubat 2017 - 23:58:51
Ayakkabı vurması nasıl önlenir?

Ayakkabı vurması sık karşılan sorunlardan biridir ve oldukça acı verir. Bu durum genellikle kadınların başına gelir ve tüm gününüzü mahvedebilir. Çok beğendiğiniz için satın aldığınız aslında pek de rahat bulmadığınız ayakkabıların giydikçe açar mantığı her zaman etkili olmaz. Siz ayakkabıyı açar diye beklerken malzeme sertliğinden kaynaklı nedenlerle ayağınızı aşındırır ve derinizde sorun olmasına varacak şekilde problem ortaya çıkarır. Özellikle yeni alınan ayakkabılarda ortaya çıkan sorun ayaklarınızı sıkması ya da topuğun tam oturmaması gibi durumlarda yaşanır. Ayakkabının dar gelmesi sıkmaya ve deriyi soymaya kadar giderken geniş olması da sürtmeye ve tahrişe neden olacaktır. Bu gibi durumlar için alınabilecek ilk önlem ayağınıza tam oturan ve uyum sağlayan kalıpları seçmek ve ayak şeklinizi alan yumuşak malzemeler tercih etmektir.

Doğru ayakkabı seçimi nasıl olmalı?

Doğru ayakkabı seçimi sadece görselliğin dikkate alınmadığı ve rahatlığın da sağlandığı ayakkabı almak demektir. Rengi ve modeline kapılarak ayak ölçünüze ya da numaranıza uygun olmayan, kalıbı oturmayan modeller edinmemelisiniz. Ayak sağlığı tüm vücut sağlığınızı etkileyecek önemli bir husustur. Bu nedenledir ki size uygun olmayan ve ayağınıza oturmayan dar kalıp veya geniş ayakkabılar gün içinde duruş ve yürüyüş bozukluğu yaratarak omurga ve eklemlerinizde hasara yol açacaktır. Ayaklarınızın da ağrımasına ve hatta dış yüzeyinin de tahriş olmasına sebep olacaktır. Bu nedenle gün içinde ayakların yorularak şişebileceğini ve ayakkabının dar kalabileceğini hesap etmelisiniz. Kullanım amacınıza ve bulunacağınız zemine de uygun olacak modeller tercih etmelisiniz. Aksi taktirde yanlış seçimler ayaklarınızda vurmalara, şişmelere, soyulmalara neden olabilir. Ayakkabı iç tasarımı ayak boşluğunuza oturmalı ve ayağınızı kavramalıdır. Dış malzemesi herhangi bir darbeye karşı korumalı ve ayak hareketini destekleyici tasarımda olmalı, topuk ve bilek eklemlerinde destekleyici rol almalıdır.

Ayakkabının vurması nasıl engellenir?

Ayakkabı vurmasını engelleyen önlemler almak sizin elinizde ve insiyatifinizdedir. Önemli olan sıkı olduğunu düşündüğünüz bölgeyi yumuşatmak ve rahat şekil almasını sağlamaktır. Profesyonel destek ya da evde bir takım önlemler deneyebilir ayakkabı malzemenizin esnemesini sağlayabilirsiniz. Bu önlemlere şu şekilde göz atalım;

  • Yeni aldığınız ayakkabılarınızı her iki ayağınıza da giyerek evde biraz gezinerek esnetmeye çalışabilirsiniz.
  • Ayaklarınızın sıkı temas eden bölgesine yumuşak yara bandı yapıştırarak sürtünmeyi önleyebilirsiniz.
  • Ayaklarınızın vurmak üzere olduğu yerine silikon alarak yerleştirip teması önleyebilirsiniz.
  • Esneme payı olmadığını gördüğünüz ayakkabıyı ayakkabıcılarda kalıba koydurabilir ve esnetebilirsiniz.
  • Evinizde nemli gazete kağıtlarını ayakkabılara doldurarak bir süre bekletebilir ve yumuşamasını sağlayabilirsiniz.
  • Su buharında tutarak ayakkabı malzemesinin gevşemesiniz sağlayabilirsiniz.
  • Saç kurutma makinesi ile ısıtarak ayakkabı derisinin esnemesini sağlayabilirsiniz.
  • Ayakkabılarınız buzdolabının dondurucu bölümünde bir süre bekleterek giyebilirsiniz.
  • Ayakkabı içine ya da tabanına kalıp yerleştirerek de kullanabilir vurmasını önleyebilirsiniz.

Bu ve bu gibi yöntemlerle ayakkabılarınızın vurmasını engelleyebilir ayaklarınızı koruyabilirsiniz. Ancak ayaklarınız için her zaman en iyi yöntem hava aldıran, ayak ve vücut duruşunu destekleyen, ayak parmaklarınızın rahat hareket etmesini sağlayan türde ayakkabılar giymektir. Özellikle yeni ayakkabılarda görülen bu şikayetleri en aza indirmek için alırken iki ayağı da denemek, bir süre mağaza içinde gezinmek, rahatlığını test etmektir. Ayağınız yorgun durumdayken ayakkabı almak ve her iki ayak arasından rahat olana göre seçim yapmak size büyük yarar sağlar. Gün içinde ayaklarınızın havasız ve sıkı ayakkabılar içinde kalması ayağınıza vurmasıyla beraber istenmeyen farklı sağlık sorunlarına da sebep olabilirler. 

  • ayakkabı neden vurur
  • ayakkabı vurması çözüm
  • ayakkabının vurması nasıl engellenir
  • ayakkabı vurması topuk
  • ayakkabı vurması ve su toplaması

Yorum Yaz


Yorumlar

Bu makale için henüz yorum yazılmamış! İlk siz yazın...
KATEGORİLER
POPÜLER YAZILAR
YENİ YAZILAR
Kampanyalardan habersiz kalma!