x
Ücretsiz Kargo 75 ve üzeri kargo bizden
İade ve Değişim 14 gün içinde iade imkanı
Güvenli Alışveriş SSL Sertifikası ile güvendesiniz

Blog

Ayakkabı insan hayatının en temel ihtiyaçlarından birisi olarak ortaya çıkmış olmasına rağmen günümüzde kişinin kendini ifade ettiği karakteristik bir aksesuar haline gelmiştir. Binlerce farklı model ve tarzda üretilen ayakkabılar topuklu, topuksuz, spor, günlük, çizme, bot gibi temel kategoriler altında toplanmaktadır.

Ayak terlemesine pratik çözüm

3575 defa okundu
11 Nisan 2017 - 13:27:23
Ayak terlemesine pratik çözüm

Yaz aylarının gelmesiyle beraber birçok problem de kendini göstermeye başlamıştır. Bunlardan birisi de terleme problemidir. Özellikle kalabalık ve nemli yerlerde yaşayan insanlar için bu çok ciddi bir problemdir. Hem kişinin kendisini rahatsız hissetmesini sağlar hem de etrafa yaydığı kötü koku ile karşıdaki kişileri de rahatsız eder. Bu yüzden özellikle sıcak günlerde kişiyi en çok tedirgin eden durumlardan biridir terlemek. Terleme vücudun belirli kısımlarında gerçekleşir. Koltuk altı terlemesi, yüz terlemesi, el ve ayak terlemesi gibi. Bunlardan en çok rahatsız edeni ise ayak terlemesidir. Çünkü diğerlerine oranla azaltılması ve yok edilmesi daha zordur. Teknolojinin gelişmesi ve doğal yöntemler hakkında yapılan yeni araştırmalara göre bu konuda da yeni çözümler ortaya çıkmıştır. Öncelikle bu çözümlerden önce kişinin ayakların terlemesi hakkında temel noktaları bilmesi gerekir. Ayak terlemesi nedenleri, ayak terlemesi sonuçları ve tedavisi gibi bazı sorulara cevap verecek konumda olması gerekir.

Ayak terlemesi nedenleri

Ayakların terlemesi genellikle ayakların tabanında ve parmak aralarında görülür. Tıpta bilinen adı plantar hiperhidrozdur. Bu terlemeye sebep olan bazı nedenler vardır. İlk olarak tıp dalında açıklaması olarak ter yapısında görevli bezlerin ayarında bulunan bozukluklardan kaynaklanan bir rahatsızlıktır. Bu terleme sahip kişilerde bu hormon duvarları daha fazla ve daha hareketli çalışır. Bu yüzden daha çok ısınır. Ve o bölgenin daha çok terlemesine neden olur. Bunun psikolojik nedenleri de vardır. Hemen her tüm organizmayı etkileyen psikolojik durumlar ayakların terlemesini de etkilemektedir. Aşırı heyecan, kızgınlık ve üzülme gibi durumlarda bu hormon bezleri düzgün çalışamaz ve fazla ısınır. Dolayısıyla kişi daha çok terler. Genel olarak bakıldığında bu hastalık oldukça yaygındır. Genellikle çocuk yaşta başlayan bu hastalık hakkında özellikle ebeveynlerin çok dikkat etmesi gerekir. Bu üzerinde durulması gereken önemli bir durumdur. Ayak terlemesi ne yazık ki tamamen yok edilemez. Fakat alınan önlemler sonucunda ciddi oranda azaltılabilir. Ayrıca ayakların terlemesi kişi genellikle hareket halinde iken olur. Gece uykuda iken çok fazla hissedilmez.

Ayak terlemesine çözüm

Maalesef ayak terlemesinin kesin bir çözümü yoktur. Yapılan ilaçlar ve diğer alternatif yöntemler ile 40-45 yaş sonrasında bu sorun azaltılabilir. Bu ayakların terlemesi problemlerinde asıl yapılması gereken kişinin kendi aldığı küçük ama etkili yöntemlerdir. Bunların başında hiç kuşkusuz sık sık değiştirilen çorap ve ayakkabılar gelir. Bu ayağınızın sürekli temiz ve ferah olmasını sağlar. Ayrıca ayakkabılarınız için ayak spreyi kullanmanız da ayağınızı ve ayakkabınızı ferah tutacak ve terlemeyi azaltacaktır. Ayak terleme konusunda kullandığınız ayakkabı modeli de çok önemlidir. Ayakkabı alırken delikli ve hava alan ayakkabı olmasına dikkat edin. Bu ayaklarınızın nefes almasına ve daha az terlemesine neden olacaktır. Bunun dışında ayak kokusunu azaltmaya yardımcı krem ve jeller vardır. Ayrıca bu ürünlerin duşta kullanmak için sabun şeklinde olanları da vardır. Bu alternatif malzemeler de terlemeyi azaltmaya yardımcı olur.

  • ayak terlemesi için ne yapılabilir
  • ayak terlemesinin sebebi
  • ayak terlemesini ne engeller
  • ayak terlemesine çözüm
  • ayakların terlemesinin nedenleri
  • ayak terlemesi

Yorum Yaz


Yorumlar

Bu makale için henüz yorum yazılmamış! İlk siz yazın...
KATEGORİLER
POPÜLER YAZILAR
YENİ YAZILAR
Kampanyalardan habersiz kalma!