x
Ücretsiz Kargo 75 ve üzeri kargo bizden
İade ve Değişim 14 gün içinde iade imkanı
Güvenli Alışveriş SSL Sertifikası ile güvendesiniz

Blog

Ayakkabı insan hayatının en temel ihtiyaçlarından birisi olarak ortaya çıkmış olmasına rağmen günümüzde kişinin kendini ifade ettiği karakteristik bir aksesuar haline gelmiştir. Binlerce farklı model ve tarzda üretilen ayakkabılar topuklu, topuksuz, spor, günlük, çizme, bot gibi temel kategoriler altında toplanmaktadır.

Sıkan ayakkabıya ne yapılır?

7358 defa okundu
11 Nisan 2017 - 13:38:52
Sıkan ayakkabıya ne yapılır?

Özellikle deri ayakkabıların en büyük sorunları arasında zaman içinde genişlemek yerine daralması yer alıyor. Ayrıca yeni ayakkabılarda da aynı sorun her daim söz konusu olabiliyor. Eğer değiştirme şansınız yoksa yani kullandıysanız evde veya yardım alarak ayakkabıyı genişletmeye çalışarak bu soruna çözüm bulabilirsiniz. Bu konuda sizlere önerebileceğimiz birçok yöntem bulunuyor. Birçoğu daha önce yapanlar tarafından etkisini kanıtlamış olmaktalar. Ancak öncesinde belirtmek istediğimiz bir konu var ki bu sağlık açısından oldukça önemli bir detay olmaktadır. Ayakkabı alırken özellikle ortopedik olması ve ayağınıza tam olması önemlidir. Bayanlar topuklu ayakkabı tercihi yaparken çok yüksek topuklardan uzak durmalı daha kısa topluklar tercih etmeliler. Sürekli yani gün boyu ayaklarınızın içinde olduğu ayakkabılar görselden çok sağlığınız için seçilmiş ayakkabılar olmasında fayda vardır.

Sıkan ayakkabı nasıl gevşetilir?

Ayağınıza dar gelen ayakkabılar için sizlere birçok genişletme yöntemi söyleyebiliriz. Bu yöntemlerin hepsi etkili ve deneyenler tarafından onaylanmıştır. Ancak ayak sağlığı oldukça önemlidir. Özelikle bayanlar topluklu ayakkabı tercih ederken dikkat etmeli ve sağlıklarını olumsuz yönde tehdit edecek ayakkabılardan uzak durmalılar. Önce sağlık diyoruz ve şimdi dar gelen ayakkabıları genişletmek için sizlere birkaç yöntem söylemek istiyoruz. Dar gelen ayakkabılar için yapılması gerekenler;

  • Listemizin başında geleneksel bir yöntem olana gazete kâğıtları geliyor. Yapmanız gereken gazete kâğıtlarını ayakkabınızın içini dolduracak şekilde sıkıştırarak koymak ve bir gün bekletmek.
  • Bir diğer önerimiz ise; sirkeli su ve bez geliyor. Bir çay bardağı karda sirkenin içine bir su bardağı kadar su koyun ve iki ayrı büyük bezi ıslatıp ayakkabınızın içine sıkışacak şekilde yerleştirin. En az bir gün beklemesi şarttır.
  • Başka ve tekili bir yöntem ise; vazelindir. Vazelini ayakkabı genişletmek için iki şeklide kullanabilirsiniz. Bunlardan ilki ayağınıza vazelin sürüp ayakkabıyı ayağınıza giymenizdir isterseniz ince çorapta giyebilirsiniz. Bir diğer vazelinli yöntem ise; vazelini ayakkabının iç ve dış tarafına sürün ve içine bolca bez sıkıştırın bu genişletmesine yardımcı olacaktır.
  • Ayakkabı genişletmek için yine etkili çözümlerden biri ise; iki arı su damlatmayan poşete su koyun ve poşetleri ayakkabının ucuna denk gelecek şekilde yerleştirip buzlukta donana kadar bekletin. Sonrasında çıkarın ve 20 dakika sonra giyebilirsiniz.

Son olarak bunlar ile uğraşmak istemiyor veya vaktiniz yoksa o zaman ayakkabınızı bir ayakkabı tamircisi ya da satan yere görünün orada kalıba koyacaklar kalıpta bir gün kalan ayakkabı genişleyecektir. Sizinde gördüğü üzere birçok yöntem ile ayakkabılarınızı genişletebilir ve rahatlıkla gün boyu giyebilirsiniz. Ayrıca eğer zamanınız varsa ayakkabınızı iki üç çorap veya patik giyerek de genişletebilirsiniz. Bu yöntemlerin çoğu yapanlar tarafından onaylanmış olup etkili çözümler olmaktadır. Sizde sıkan ayakkabınız için bunlardan birini deneyebilirsiniz.

  • sıkan ayakkabı için ne yapmalı
  • sıkan ayakkabı
  • sıkan ayakkabıyı nasıl genişletebiliriz
  • sıkan ayakkabıya ne yapmalı
  • sıkan ayakkabı nasıl genişler
  • sıkan ayakkabı için pratik çözümler
  • sıkan ayakkabı nasıl genişletilir

Yorum Yaz


Yorumlar

Bu makale için henüz yorum yazılmamış! İlk siz yazın...
KATEGORİLER
POPÜLER YAZILAR
YENİ YAZILAR
Kampanyalardan habersiz kalma!