x
Ücretsiz Kargo 75 ve üzeri kargo bizden
İade ve Değişim 14 gün içinde iade imkanı
Güvenli Alışveriş SSL Sertifikası ile güvendesiniz

Blog

Ayakkabı insan hayatının en temel ihtiyaçlarından birisi olarak ortaya çıkmış olmasına rağmen günümüzde kişinin kendini ifade ettiği karakteristik bir aksesuar haline gelmiştir. Binlerce farklı model ve tarzda üretilen ayakkabılar topuklu, topuksuz, spor, günlük, çizme, bot gibi temel kategoriler altında toplanmaktadır.

Ayakkabı alırken nelere dikkat edilmeli?

5457 defa okundu
11 Nisan 2017 - 14:09:45
Ayakkabı alırken nelere dikkat edilmeli?

Ayakkabı almak bir alışverişin en önemli kısımlarından birisidir. Bir ayakkabı yalnızca bir kerelik giyilmek için alınırken, bir başka tür ayakkabı uzun süre giyilmek için alınabilir. Burada fark nedir? Ayakkabı alırken dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir? Ayakkabılar, hem ayak sağlığı için hem de ayaklarda güzel durması için çok dikkatli bir şekilde seçilmesi gereken ürünlerdir. Ayakkabı alırken dikkat edilmesi gereken hususlardan ilki, kesinlikle ayakkabının ayak tabanlarına uygun olarak alınmasıdır. Ayak tabanına uygun olmayan ayakkabılar, sık sık giyilmeye devam edildiği sürece, ayaklarda çarpıklıklara ve kemik yapılarında, parmak yapılarında, topuk kısımlarında ve tüm ayağın şeklinde bozulmalara neden olabilmektedir. Bu nedenle bir ayakkabıyı almadan önce ayak tabanınıza tamamen uygun olup olmadığına dikkat etmeniz gerekmektedir. Bir diğer husus ise ayakkabıların uç kısımlarının parmak kalınlıklarına uygun olmasıdır. Parmak kalınlıkları her insanda farklı olmaktadır. Bu nedenle herkesin giydiği ayakkabıyı sizin giymemeniz gerekebilir.

Ayakkabı seçerken dikkat edilmesi gerekenler

Ayak parmakları kalın olan bireyler ayakkabı alırken, uç kısımlarının kare ya da dikdörtgen kesim olmasına dikkat etmelidir. Eğer üçgen ve dar bir kesimden oluşan ayakkabıyı tercih ederseniz, parmaklarınızda yaralar, su kapsüller ve acılı ağrılar oluşacaktır. Parmaklarınızda bükülmeler meydana gelecektir ve zamanla ayağınızı şeklindeki bozulmaya şahit olacaksınızdır. Ayakkabı alırken dikkat edilmesi gereken bir diğer husus ise ayakkabıların rahat ve esnek olmasıdır. Bir ayakkabı, kaliteli olabilir, pahalı olabilir. Ancak rahat olmadığı sürece ayaklara zarar vermeye devam edecektir. Ayakkabıların rahat olduğunu;

  • Ayakkabıyı giydiğiniz anda yumuşak bir zemine basıyormuş gibi hissettiğinizde,
  • Ayaklarınızın, ayakkabı içerisinde esneyerek hareket ettiğini hissettiğinizde,
  • Ayakkabılar parmaklarınızı hem önden hem de yanlardan sıkmadığı sürece,
  • Topuklarınızda ve topuk üstlerinizde yaralar meydana gelmediğinde anlayabilirsiniz.

Yanlış ayakkabı seçimi sonuçları

Elbette hiç kimse ayaklarının yapısında bozulmalar meydana gelsin istemez. Bu nedenle ayakkabı alırken dikkat edilmesi gereken hususlara dikkat etmediğiniz sürece ayaklarınızdaki büyümeler duracaktır. Zamanla hem ayak parmaklarında, hem ayak topuklarında, bilek kısımlarında ve hatta diz kısımlarında dahi çarpıklıklar meydana gelecektir. Ayakkabı alırken dikkat edilmesi gereken en önemli durum ise ayakkabıların ortopedik yapıya sahip olmasıdır. Ortopedik olmayan bir ayakkabı tercih ettiğinizde, ayaklarınız o ayakkabılar içerisinde rahatça hareket edemez, sertleşir ve zamanla terleme ve koku oluşumuna da yol açılır. Bu nedenle her zaman ortopedik ayakkabı seçmek gereklidir. Küçük yaşlarda da bu önemli bir durumdur. Sert yapılı, rugan ve topuklu ayakkabıları tercih etmeniz gerektiğinde de, her zaman ayağınıza en uygun olanı almanız gerekmektedir. Yanlış bir ayakkabı seçimi, tüm hayatınızı mahvedebilir ve ayak kemikleri ile alakalı problemler ile sizleri karşı karşıya getirebilir. Zamanla kalıplaşan problemler ise yalnızca ameliyatla düzeltilebilir ya da hiç bir zaman düzeltilmeden aynı şekilde kalmaya devam edebilir.

  • doğru ayakkabı seçimi
  • doğru ayakkabı nasıl seçilir
  • ayakkabı seçerken neler dikkat etmeliyiz
  • ayakkabı seçerken dikkat edilmesi gerekenler
  • ayakkabı alırken nelere dikkat edilmeli

Yorum Yaz


Yorumlar

Bu makale için henüz yorum yazılmamış! İlk siz yazın...
KATEGORİLER
POPÜLER YAZILAR
YENİ YAZILAR
Kampanyalardan habersiz kalma!