x
Ücretsiz Kargo 75 ve üzeri kargo bizden
İade ve Değişim 14 gün içinde iade imkanı
Güvenli Alışveriş SSL Sertifikası ile güvendesiniz

Blog

Ayakkabı insan hayatının en temel ihtiyaçlarından birisi olarak ortaya çıkmış olmasına rağmen günümüzde kişinin kendini ifade ettiği karakteristik bir aksesuar haline gelmiştir. Binlerce farklı model ve tarzda üretilen ayakkabılar topuklu, topuksuz, spor, günlük, çizme, bot gibi temel kategoriler altında toplanmaktadır.

Topuklu ayakkabının kaymaması için neler yapmalıyız?

18232 defa okundu
11 Nisan 2017 - 12:55:30
Topuklu ayakkabının kaymaması için neler yapmalıyız?

Ayakkabı kadınların en önemli aksesuarlarından bir tanesidir. Hele de topuklu ayakkabılar. Model çeşit renk açısından ve kişinin tercihi yönünde çok fazla çeşit ayakkabı üretilmekte ve giyilmektedir. Ayakkabı çok özel bir giyim parçası olduğundan bazıları bu konuda çok hassas davranmaktadır. Özellikle topuklu yüksek ayakkabılar bazı bayanların tutkusu halindedir. Kesinlikle daha alçak ya da düz ayakkabı giyemezler. Yüksek topuklu ayakkabıların uzun süre giyilmesi ayak sağlığını olumsuz olarak etkilese de bunu bir yaşam biçimi haline getirenleri vazgeçirmek mümkün değildir.

Topuklu ayakkabı kaymasını önlemek

Özellikle yaz aylarında ayaklar terlediğinde topuklu ve açık olan ayakkabılar ayaktan kaymakta ve rahatsız edici hoş olmayan görüntü ve durumlar oluşmaktadır. Topuklu ayakkabıların kaymaması için neler yapabiliriz, ne önlemler alabiliriz.

  • Ayaklara pudra sürülebilir ve ayakkabının kayması uçlardan parmakların çirkin şekilde görünmesi engellenebilir.
  • Tabana silikon ya da jel tabanlık alınıp yapıştırılabilir ve kaymayı önleyebilir.
  • Ayakkabının iç tabanına kalın yumuşak kumaştan şekline göre kesilerek taban yapıştırılabilir ve kayma önlenebilir.
  • Ayakkabının arka bölümüne kaymayı önlemek için günlük pedlerden yapıştırılabilir.
  • Bu önlemleri deneyip topuklu ayakkabı tutkusundan vazgeçemeyenler ayaklarını rahatlatabilir ve kötü görünümün önüne geçebilirler.

Topuklu ayakkabı kaymaması için ne yapılır?

Ayakkabının yürürken altının kaymaması için ayakkabı tamircilerine pençe yaptırılabilir. Satın alınırken mümkün olduğunca altı tırtık modelli olanlar tercih edilebilir. Ve yine ayakkabı tamircilerine silikon alt taban yapıştırılabilir. Yürürken kaymayı ve istenmeyen kötü bir düşme ya da kaza önlenmiş olur. Topuklu ayakkabılar bir bayanı her ne kadar şık gösterse de bu tutku yüzünden çok uzun süre tercih edilerek ayak sağlığı bozulmamalıdır. Yapılabilecek tüm önlemler alınmalı ve bu konudaki yenilikler takip edilmelidir. Vücüdun yükünü çok uzun süre taşıyan ayaklar sağlık açısından vücudun çok önemli uzuvlarından bir tanesidir. Yaşamsal faaliyetleri sürdürmek açısından hareket etmeyi sağlayan ayaklarımızı çok fazla yormadan ve zarar vermeden kullanmalı uygun ayakkabı ile günün büyük bölümünü geçirmeliyiz.

Şıklık açısından topuklu ayakkabılar tercih edildiğinde en az yorulacak ve en az zarar görecek şekilde tüm önlemler alınmalıdır. Gerek pudralama gerekse silikon ya da kumaş taban ne gerekiyorsa sağlık ve özellikle ayak sağlığı açısından alınmalıdır. Hem şık hem sağlıklı hem de konforlu bir yaşam için bunlar gereklidir. Bir bayanı şık ve uzun boylu alımlı gösteren topuklu ayakkabıları ayak sağlığını da koruyacak şekilde ve sürede taşımak gerekir. Giyilecek ortam kıyafet ve modele göre yükseklik seçilmeli ve tüm koruyucu önlemleri almalıdır. Yoksa şık görünürken sonrasında yorgun ve zarar görmüş ayaklarla karşı karşıya kalma durumunda acı çekilebilir. Topuklu ve şık ayakkabıları bir yaşam biçimi haline getiren bayanlar tüm önlemleri de almalıdır.

  • topuklu ayakkabı kaymaması için ne yapılır
  • topuklu ayakkabı kayması
  • topuklu ayakkabı kaymasın diye

Yorum Yaz


Yorumlar

Bu makale için henüz yorum yazılmamış! İlk siz yazın...
KATEGORİLER
POPÜLER YAZILAR
YENİ YAZILAR
Kampanyalardan habersiz kalma!