x
Ücretsiz Kargo 75 ve üzeri kargo bizden
İade ve Değişim 14 gün içinde iade imkanı
Güvenli Alışveriş SSL Sertifikası ile güvendesiniz

Blog

Ayakkabı insan hayatının en temel ihtiyaçlarından birisi olarak ortaya çıkmış olmasına rağmen günümüzde kişinin kendini ifade ettiği karakteristik bir aksesuar haline gelmiştir. Binlerce farklı model ve tarzda üretilen ayakkabılar topuklu, topuksuz, spor, günlük, çizme, bot gibi temel kategoriler altında toplanmaktadır.

Varis çorabı nedir, ne işe yarar, nasıl kullanılır, fiyatı ne kadar?

12569 defa okundu
11 Nisan 2017 - 13:11:03
Varis çorabı nedir, ne işe yarar, nasıl kullanılır, fiyatı ne kadar?

Varis bacaklardaki toplardamarların genişlemesi ve damar içerisindeki venöz kapakçıklarında oluşan gevşemeden dolayı yukarı doğru olması gereken kan akışının kaçak yaparak geri dönmesi ve orada göllenerek damarın genişlemesine neden olmasıdır. Zaman zaman ağrı yapar ve estetik olarak damarlar parmak parmak görünür ve mor renktedir ve ayak bileklerinde şişliklere neden olmaktadır. Özellikle hamilelikte ve ayakta çalışanlarda ve uzun süre ayakta duranlarda daha sık görülmektedir. Varis çorabı genişleyen damarlara baskı uygulayarak damarları toparlayan ve kan akışını kolaylaştıran uzun ve sıkı çoraplardır.

Varis çorabı tedavi eder mi ve nasıl giyilir?

Varis çorabının tedavi edici etkisi yoktur ancak ağrıları ve şişlikleri azaltıcı etki yapar. Varis kesinlikle damar cerrahları tarafından ameliyatlı ya da ameliyatsız yöntemlerle tedavi edilebilir. Varisin tedavisi biraz zaman alır ve uzun sürer ameliyattan korkup çekinenler ya da ameliyat olmasında sakınca olan hamileler gibi kimselerin sıkıntılarını azaltmak amacıyla varis çorapları kullanılmaktadır.

  • Varis çorapları sabah yataktan kalmadan giyilir ve akşam yatarken çıkarılır. Zaman zaman kullanımı sıkıntı verse de kişinin beden ölçülerine uygun boyutta hazırlandığında kullanılabilir sıkılıkta olur. Ayak damarlarında ağrının ve şişliğin azalması ve yanma hissi çorabın faydalı olduğunun göstergesidir.
  • Ucu açık olan varis çorabı önce parmak uçlarından geçirilerek yavaşça ve açarak bileklere yerleştirilir ve bacak üst kısmına doğru çekilerek giyilir. Hastalığı iyileştirici etkisi olmamasına rağmen hastalığın ilerlemesini yavaşlatmakta Ameliyat ya da ameliyatsız tedavi başlayana kadar ağrıları azaltıcı yöntem olarak uygulanabilmektedir.
  • Varis çorapları piyasada elli ila beş yüz lira arasında değişen fiyatlarda satılmaktadır, ancak ideali elli yüzlük çoraplardır diğerleri ile çok farkları bulunmamaktadır.

Varis kişiyi hem estetik görünüm olarak rahatsız etmektedir, hem de ağrılı ve sıkıntı verici üzücü durum yaratmaktadır. Damarları toparlayarak kan akışını rahatlatır ve kapakçıkların doğru çalışmasını sağlar. Kesin tedavi için kalp damar cerrahının tedavi türüne karar vermesi hastayı doğru şekilde inceleyerek karar vermelidir. Ameliyatlı ya da ameliyatsız yöntemler tercih edilebilir. Işın ya da ilaçlı damar iç, müdahalede bir tür tedavi yöntemidir.

Varis çorabı ne için kullanılır?

Her geçen gün varis çoraplarının modeli, yapısı kullanılan malzemelerde değişkenlik göstermektedir. Ama esas olan normalden sıkı olması ve yapı itibariyle damarları sıkarak toparlamasıdır. Variste kan akışı damar içi kapakçıklarla yukarı kalbe doğru kirli kanın gitmesi gerekirken venöz bozuklukta kapakçıklar kirli kanı aşağı doğru kaçırarak kılcal ve ana damarlarda genişleyip balonlaşmaya neden olmaktadır. Uzun süre damarda kalan kirli kan koyulaşıp zaman zaman damarı tıkayabilmektedir. Varis çorapları bu damarları toparlayıp stabilleştirip kirli kanın yukarı akışını kolaylaştırmaktadır. Ağrıyı azaltıp damarların normal görünümüne kavuşmasını sağlamaktadır. Varis çorabı krem jel sülük tedavisi gibi varis için kesin çözüm değil ama yardımcı tedavi ajanı konumundadır.

  • varis çorabı faydaları
  • varis çorabı ne işe yarar
  • varis çorabı ne kadar
  • varis çorabı
  • varis çorabı nasıl giyilir
  • varis çorabı fiyat

Yorum Yaz


Yorumlar

Bu makale için henüz yorum yazılmamış! İlk siz yazın...
KATEGORİLER
POPÜLER YAZILAR
YENİ YAZILAR
Kampanyalardan habersiz kalma!