x
Ücretsiz Kargo 75 ve üzeri kargo bizden
İade ve Değişim 14 gün içinde iade imkanı
Güvenli Alışveriş SSL Sertifikası ile güvendesiniz

Blog

Ayakkabı insan hayatının en temel ihtiyaçlarından birisi olarak ortaya çıkmış olmasına rağmen günümüzde kişinin kendini ifade ettiği karakteristik bir aksesuar haline gelmiştir. Binlerce farklı model ve tarzda üretilen ayakkabılar topuklu, topuksuz, spor, günlük, çizme, bot gibi temel kategoriler altında toplanmaktadır.

Ayakkabı elbise kombinleri nasıl yapılır? Ayakkabı elbise kombinleri

2743 defa okundu
04 Mart 2017 - 08:58:23
Ayakkabı elbise kombinleri nasıl yapılır? Ayakkabı elbise kombinleri

Ayakkabı elbise kombinlerinde dikkat edilmesi gereken konulardan biri de elbise ve ayakkabının uyumudur. Kıyafet ile yakalanmak istenen tarzın ideal görünüme kavuşabilmesi için ayakkabı ve elbise arasında kumaş, renk veya yapı bakımından uyum bulunması gerekmektedir. Yanlış elbise veya ayakkabı seçimi estetik olmayan bir görüntünün ortaya çıkmasına sebebiyet verecektir. Bu gibi durumlar ile karşı karşıya kalmamak üzere elbise ve ayakkabı seçimi konusunda dikkatli davranmak gerekmektedir. Her özel gece öncesi kadınların aklındaki soru nasıl bir ayakkabı giymeleri gerektiğidir. Belirlenen elbise ile çeşitli kriterler bakımından uyum gösterebilecek olan ayakkabılar tercih edilebilirliği yüksek olan ayakkabılardır.

Ayakkabı elbise kombini nasıl yapılır?

Kıyafet kombini yapmadan önce dikkat etmeniz gerekenler:

  • Vücudunuzu iyi tanıyın
  • Giyim tarzınızı benimseyin
  • Dolabınızdaki kıyafetleri uyumlu kullanmak konusunda dikkatli davranın.
  • Vücudunuzda güzel olduğunu hissettiğiniz bölümü ön plana çıkarın.
  • Renk uyumu hakkında bilgi edinin.
  • Kıyafetlerinizi nerede kullanacağınıza dikkat edin.
  • Kıyafetlerinizi ne zaman kullanacağınıza göre kombin yapın.
  • Her kıyafetlerinize uygun bir çift ayakkabı bulunduru.
  • Kıyafetlerinize ve ayakkabılarınıza uygun takılar satın alın.
  • Ayakkabı seçerken ayak şeklinizi göz önünde bulundurun.
  • Dolabınızdan ayakkabılarınıza uygun tarzdaki çantaları eksik etmeyin.

Elbise ve Ayakkabı uyumu nasıl olmalı?

Elbise ve ayakkabılarınız ile oluşturacağınız kombinlerde renk uyumunun büyük bir önemi vardır. Kıyafetizin kesimi ve kıyafetinizde hakim olan tarz, ayakkabı seçimlerinizi büyük oranda etkileyecektir. Herhangi bir kombin yaparken elinizdeki kıyafetleri değerlendirmeyi bilmeli ve kıyafet kombini konusunda yaratıcı bir tutum sergileyebilmelisiniz. Özgün kombinler, dikkat çekici bir görünüm kazanmanıza yardımcı olurlar. Kıyafet kombinlerinizde nereye ne zaman gideceğinize göre farklılık gösterebileceğinin farkında olmalı ve bir kutlamaya katılırken giydiğiniz bir kıyafeti günlük olarak giyemeyeceğinizi bilmelisiniz. Zamanına ve yerine göre giyinmek aradığınız estetiği yakalamanızı sağlayacaktır. Mevsimler ve hava sıcaklığı nasıl kıyafetler giymeniz gerektiği konusunda sizlere yol gösterecek unsurlardır. Günlük kombinlerde ayakkabı ve elbise uyumuna dikkat edilmesi gerekmektedir. Ayakkabının ve elbisenin kumaşı uyumlu ve tamamlayıcı olmalıdır. Ayakkabılarınız ve elbiseniz arasında uyum yakalamak istiyorsanız bunların alışverişini ayrı olarak yapmamanız gerekmektedir. Elbise alışverişi yaparken kombinlemeyi düşündüğünüz ayakkabıyı yanınızda götürmeli, ayakkabı alışverişi yaparken ise ayakkabı ile kombinlemeyi düşündüğünüz elbiseyi yanınızda götürmeniz gerekmektedir.

Herhangi bir mağazanın vitrininde estetik zevkinize hitap eden elbiseyi gördünüz ve satın aldınız. Fakat ayakkabı seçimi konusunda emin değilsiniz. Bu gibi durumlarda uygulamanız gerekenler bulunmaktadır. Çok beğenerek satın aldığınız herhangi bir kıyafet altına dilediğiniz ayakkabıyı bulamamak bunu kullanamamak anlamına gelmektedir. Elbiseler ile; botlar, spor ayakkabılar, bilekli ayakkabılar, kalın topuklar, platform ayakkabılar gibi ayakkabı çeşitleri kullanılabilmektedir. Satın aldığınız elbisenin yapısına göre belirleyeceğiniz ayakkabılar konusunda hassas davranmanız ve bir ayakkabının bir elbiseyi tamamıyla değiştirebileceğini bilmeniz gerekmektedir.  

Elbise seçerken dikkat edilmesi gerekenler

Elbise seçerken vücut ölçüleriniz ve ortaya çıkarmak istediğiniz bölgenin özelliklerini göz önünde bulundurmanız gerekmektedir. İdeal giyim tarzını yakalayabilmek üzere vücudunuzu tanımanız şarttır. Vücut ölçüleriniz konusunda bilgi sahibi olduğunuzda kusurlarınızı kapatmak üzere koyu renklere başvurabilir veya vücut ölçülerinizi dışa vurmak üzere fitting kıyafetleri tercih edebilirsiniz. Boy ölçüleriniz de en az vücut hatlarınız kadar önemlidir. Kısa boylu bireylerin diz altı kıyafetlere başvurmaları veya uzun pantolonları tercih etmeleri boylarının daha uzun görünmesine sebebiyet verecektir. Uzun boylu bireyler ise koyu renkleri ve sık çizgileri tercih ederek uzun boylarını büyük oranda kısaltabilirler.  Bacak uzunluğu veya kısalığı da kıyafet seçiminde sizlere yol gösterebilecek bir konu olarak bilinmektedir.  

  • ayakkabı elbise kombin
  • elbise ve ayakkabı kombinleri
  • elbise seçimi
  • ayakkabı kombin
  • elbise ve ayakkabı
  • elbise ve ayakkabı modelleri

Yorum Yaz


Yorumlar

Bu makale için henüz yorum yazılmamış! İlk siz yazın...
KATEGORİLER
POPÜLER YAZILAR
YENİ YAZILAR
Kampanyalardan habersiz kalma!