x
Ücretsiz Kargo 75 ve üzeri kargo bizden
İade ve Değişim 14 gün içinde iade imkanı
Güvenli Alışveriş SSL Sertifikası ile güvendesiniz

Blog

Ayakkabı insan hayatının en temel ihtiyaçlarından birisi olarak ortaya çıkmış olmasına rağmen günümüzde kişinin kendini ifade ettiği karakteristik bir aksesuar haline gelmiştir. Binlerce farklı model ve tarzda üretilen ayakkabılar topuklu, topuksuz, spor, günlük, çizme, bot gibi temel kategoriler altında toplanmaktadır.

Ayakkabı rengi nasıl seçilir? Ayakkabı renk uyumu nasıl sağlanır?

2405 defa okundu
04 Mart 2017 - 09:12:36
Ayakkabı rengi nasıl seçilir? Ayakkabı renk uyumu nasıl sağlanır?

Ayakkabı rengi arasında kararsız kalmanız ve kıyafetlerinize uygun ayakkabı renkleri arasından seçim yapmakta zorlanmanız oldukça doğaldır. Günümüzde birçok kadın tarzından ve seçtiği kıyafetler ile ne giyeceği hakkında emin olmadığından ayakkabı seçiminde sorun yaşamaktadır. Verimli bir ayakkabı seçimi için kıyafetleriniz ile uyum gösterebilecek modeller arasından seçim yapmanız gerekmektedir. Kıyafetleriniz ile uyum göstermeyen modelleri tercih etmeniz estetik olmayan bir görüntünün oluşmasına sebebiyet verebilecek bir durumdur. Elbise için en uygun ayakkabı rengini seçmek sizlerin şık bir görüntüye kavuşmasına sebep verecektir.

Ayakkabı seçimi nasıl yapılmalı?

Kadınların önemli bir etkinliğe katılmadan önce akıllarından ilk geçirdikleri kıyafetleri altına nasıl bir ayakkabı giymeleri gerektiğidir. Bazı durumlarda ayakkabı seçimi kıyafet seçiminden çok daha zor olabilmektedir.

Sportif elbiseler arasından tercih yapan bayanların stiletto veya işlemeli modelleri tercih etmeleri akıllıca olmayacaktır. Sportif elbiseler ile dışarıya verilmek istenen mesaj genellikle rahat ve günlük giyindiğinizi belirtmektir. Bu tip kıyafetlerin ayakkabı tasarımlarının klasik olması gerekmektedir. Bu kıyafetler ile yüksek topuklu klasik modelleri tercih ederek kıyafete yeni bir hava katabilir ve sportif görünümünüzden ödün vermeden dilediğiniz havayı yakalayabilirsiniz. Platform sandaletler, dolgu topuklar, babetler veya düz tabanlı modeler sportif elbiseler ile birlikte kullanabileceğiniz modeller arasında yer almaktadırlar. Sportif elbiselere uygun ayakkabılar arasından seçim yapmak, sportif olmayan elbiselere uygun ayakkabılar arasından seçim yapmaktan çok daha zordur. Spor modeller ile sportif elbiselerin birleştirilmesi Casual bir tarz yaratabilmek amacıyla oldukça faydalı bir uygulama olacaktır.

Günlük elbiseler ile herhangi bir ayakkabının giyilebileceğinin düşünülmesi oldukça yanlıştır. Günlük olarak tercih ettiğiniz elbise tarzı ve ayakkabı renginin uyum göstermesi oldukça önemlidir. Günlük elbiseler ile birlikte tercih etmeniz gereken renkler; bej, fildişi veya siyah olarak örneklendirilebilir. Kıyafetin tarzı ve kıyafet üzerinde bulunan detaylar nasıl bir ayakkabı seçmeniz gerektiği konusunda sizleri bilgilendirecektir. Renk tonu benzerliği veya birbirleri ile uyumlu olan iki rengin yan yana getirilmesi mükemmel bir bütünlük yakalamanıza imkan tanıyacaktır. Mükemmel bir görüntü yakalamanızda rengin büyük önemi bulunmaktadır. Bazı aksesuarlar ile de ayakkabılarınızın rengini bütünleştirebilirsiniz. Bu aksesuarlarınız ile bütünleştirdiğiniz ayakkabılarınız dikkat çekici bir görünüm yakalamanıza sebebiyet verecektir. Fakat bazı elbise renkleri ile herhangi bir renk seçmek durumunda kalmazsınız. Siyah elbise giymekten zevk alan bir bireyin herhangi bir ortamda spesifik bir ayakkabı rengi seçmesine gerek yoktur. Fakat renkli elbiselere başvuran bireylerin elbise rengi içerisinde olan veya elbisenin rengine yakın bir ayakkabı modelini seçmesi gerekmektedir.

Koyu tonlu elbiseler ile beraber kırmızı ve bordo kullanımı çekici bir görüntü oluşturmanızı sağlayacaktır. Yapılan araştırmalar, kırmızı ayakkabı stilleri arasından tercih yapan bireylerin daha çekici bir görünüm kazandıklarını ortaya çıkarmıştır. Özellikle erkeklerin dikkatini üzerinizde toplamak üzere bordo veya kırmızı modeller oldukça faydalı ayakkabı stilleri olacaktır.

Ayakkabı seçiminde dikkat edilmesi gerekenler

Ayakkabı seçiminde dikkat etmeniz gerekenlere uymanız estetik bir görünüme kavuşmanızı sağlayabilecek bir durumdur. Ayakkabı seçiminde dikkat edilmesi gerekenler şu şekilde sıralanabilir:

  • Ayakkabı rengi ve kıyafet rengi uyumu
  • Ayakkabı ve takıların uyumu
  • Ayakkabı ve Çanta uyumu
  • Ayakkabının ne amaçla kullanılacağı
  • Ayakkabıların nerede kullanılacağı
  • Ayakkabıların birlikte kullanılacağı elbisenin kumaşı
  • Ayakkabıların ne zaman kullanılacağı
  • Ayakkabılar ile dışarı yansıtılmak istenen görüntü
  • Boy uzunluğu ve kısalığı
  • Ayak şekli
  • Planladığınız kombine uyumluluk
  • Vücut ölçüleriniz
  • Ayağınızda kemik olup olmadığı
  • Benimsemiş olduğunuz tarz ile satın almak üzere olduğunuz ayakkabının tarzının uyumluluğu

Ayakkabı renk uyumu elbise ve çanta kombini açısından oldukça önemli olduğundan ayakkabı rengini seçerken çantanızın ve elbisenizin rengini göz önünde bulundurun.

  • ayakkabı modeli
  • ayakkabı seçimi ve önemi
  • ayakkabı modeli nasıl seçilir?
  • ayakkabı rengi nasıl seçilir?
  • ayakkabı renk seçimi

Yorum Yaz


Yorumlar

Bu makale için henüz yorum yazılmamış! İlk siz yazın...
KATEGORİLER
POPÜLER YAZILAR
YENİ YAZILAR
Kampanyalardan habersiz kalma!