x
Ücretsiz Kargo 75 ve üzeri kargo bizden
İade ve Değişim 14 gün içinde iade imkanı
Güvenli Alışveriş SSL Sertifikası ile güvendesiniz

Blog

Ayakkabı insan hayatının en temel ihtiyaçlarından birisi olarak ortaya çıkmış olmasına rağmen günümüzde kişinin kendini ifade ettiği karakteristik bir aksesuar haline gelmiştir. Binlerce farklı model ve tarzda üretilen ayakkabılar topuklu, topuksuz, spor, günlük, çizme, bot gibi temel kategoriler altında toplanmaktadır.

Ayakkabı vurması tedavisi nedir?

2070 defa okundu
04 Mart 2017 - 09:21:55
Ayakkabı vurması tedavisi nedir?

Ayakkabı vurması genellikle ilk kez giydiğiniz ayakkabıların ortaya çıkardığı bir sorundur. Birkaç kez giydiğiniz halde hala vurmaya devam ediyorsa kalıptan ya da kullanılan malzemenin sert olmasından kaynaklanan bir sorun yaşıyorsunuz demektir. Ayakkabı seçimi sırasında bir ayakkabıyı modelini beğendiğiniz için alırken sonra açar diye düşünmek en çok yapılan yanlışlar arasındadır. Sadece rengi ya da tasarımı için beğenmek, rahatsız olduğu halde idare ederim demek, biraz giyersem kalıbı genişler diye düşünmek gibi sebepler ayağınızı vurması sonucu ile neticelenir ve size ciddi acı verirler.

Bu gibi problemler yaşamamak için ayağınıza uygun ölçülerde ve uygun kalıplarda yapılmış ürünleri tercih etmelisiniz. Erkeklerde ise bu durum sadece kalıp sıkıntısından kaynaklı nedenlerle ortaya çıkarken en çok da kadınların güzel görünmek uğruna rahatsız ayakkabı kullanması ve tahammül etmeye çalıştıkları sırada ayakları vurması durumuna rastlanır. Ayakkabıların vurması genellikle serçe parmak, ayak bileği arkası ve başparmakta tahriş yaratır. Ayakkabının aşındırarak doku deformasyonu yarattığı bölgede ince deri sorulmaları ve sızı baş gösterir. Devam ederseniz aşınma derinleşerek soyulmaya ve daha ciddi yaralara yol açabilir. Baktığınızda küçük gibi görülen nokta ağrı açısından oldukça derin sızı yaratır. Bu durumda müdahale olarak ilk iş açılan ve tahriş olan yeri iltihaplı olmaktan kurtarmaktır. Ayağınızdan çıkardığınız anda rahatlama yaşayacak bölge için sorun devam ederse su toplamalar da olasıdır. Bu nedenle baskıyı azaltmalı ve tedaviye başlamalısınız.

Ayakkabı vurması tedavi şekilleri

Ayağınızı vuran ayakkabıdan kurtulmak ilk çözüm olmalıdır ki eğer o anda bu mümkün değilse en azından teması engelleyecek bir çözüme yönelmek daha az acı hissetmenizi sağlayacaktır. Vuran bölgeye tahrişi engelleyecek yara bandı, gazlı bez veya benzeri bir malzeme ile müdahale etmeniz gerekir. Devamında daha uygun bir yere geldiğinizde temizliği sağlamalı ve hijyenik hale getirmeniz gereklidir. Açık yara halini almış gibiyse pansuman yaparak bölgeyi dezenfekte etmeniz ve antibiyotik içerikli bir krem uygulayıp rahat konuma getirmeniz yardımcı olur. Tedavi süresinde zarar veren ayakkabıyı tekrar kullanmaktan kaçınmalısınız. Daha rahat kullandığınız başka bir ayakkabı giyerek baskı oluşturmayacak biçimde ayakkabı giymeli ve cildiniz iyileşene kadar krem ve tedavi edici uygulamaları sürdürmelisiniz.

Doğal malzemelerle tedavi etmek isterseniz de bazı öneriler alabilirsiniz. Bunlardan bazıları buz uygulaması ile ağrı ve şişkinliği azalmaya çalışmak olabilir. Bir diğer yöntem ise hem nemlendirici he tedavi edici özelliği ile zeytinyağı sürmek ve açık tutmak olabilir. Bal kullanımı da doğal ve şifalı olduğu düşünülerek önerilenler arasındadır. Organik balı direkt uygulamak zarar vermeyeceği gibi zeytinyağı ya da susam yağı gibi nemli ve tedavi edici özellikli yağlar ile karıştırarak da uygulayabilirsiniz. Aloe vera gibi şifalı bitkiler de etkili ve iyileştirici yöntemlerdendir. Antimikrobiyal özelliği ile aloe vera zengin içeriği sayesinde yatıştırıcı ve tedavi edici özellik taşır. Hindistan cevizi yağı da birçok alanda anti-enflamatuar özelliği sebebiyle yara iyileştirici çözümler arasında önde gelir. Bu bitki yağı nemlendirici ve zararsız içeriği ile sevilen ve tercih edilen doğal maddelerdendir.

Ayakkabı vurduğunda ne yapılmalı?

Ayakkabu vurduğunda yapmanız gerekenleri kısaca sıralarsak;

  • Ayağınızı vuran ayakkabıyı değiştirin ya da teması engelleyici bir malzeme ile yara oluşumunu engelleyin.
  • Ayağın tahriş olan bölgesini temizleyin ve dezenfekte ederek mikrop kapmasını engelleyin.
  • Tedavi edici ve onarıcı krem uygulayın ve iyileşene kadar tekrarlayın.
  • Elinizde olan doğal malzemelerden yararlanın ve yumuşak dokuyu zedelemeden yardımcı olacak uygulamalar yapın.
  • Buz veya soğuk su ile şişme ve derinleşme gibi etkileri azaltın.

Sürekli olarak ayağınızı vuran ayakkabıyı giymemeye çalışın. Çok sevdiğiniz bir ayakkabı ise ayakkabıdaki sorunlu bölgeyi yumuşatmayı deneyebilirsiniz.

  • ayakkabı vurması sonucu oluşan yaralar
  • vuran ayakkabı nasıl açılır
  • ayakkabı vurması tedavisi
  • ayakkabı vurma yarasına ne iyi gelir

Yorum Yaz


Yorumlar

Bu makale için henüz yorum yazılmamış! İlk siz yazın...
KATEGORİLER
POPÜLER YAZILAR
YENİ YAZILAR
Kampanyalardan habersiz kalma!