x
Ücretsiz Kargo 75 ve üzeri kargo bizden
İade ve Değişim 14 gün içinde iade imkanı
Güvenli Alışveriş SSL Sertifikası ile güvendesiniz

Blog

Ayakkabı insan hayatının en temel ihtiyaçlarından birisi olarak ortaya çıkmış olmasına rağmen günümüzde kişinin kendini ifade ettiği karakteristik bir aksesuar haline gelmiştir. Binlerce farklı model ve tarzda üretilen ayakkabılar topuklu, topuksuz, spor, günlük, çizme, bot gibi temel kategoriler altında toplanmaktadır.

Topuklu ayakkabı ayağımdan çıkıyor ne yapmalıyım?

18455 defa okundu
22 Ekim 2016 - 13:40:39
Topuklu ayakkabı ayağımdan çıkıyor ne yapmalıyım?

Topuklu ayakkabı giymeye alışık değilseniz mutlaka kullanım öncesinde denemeler yapmanız gerekmektedir. Kapalı bir alanda yapılacak denemeler ile açık havada ve kalabalık bir ortamda yaşanacak gerçek deneyim birbirinden farklı olacaktır. İç mekânlar her ne türlü zemine sahip olursa olsun gene de düzdür. Ancak sokaklar ve taşlı alanlar topuklu ayakkabı ile yürümenin en zorlaştığı alanlar arasında yer almaktadır. Şunu bilmelisiniz ki ayağınızda stilettolar ile taş bir sokakta koşmak zorunda da kalabilirsiniz. Bu deneyime hazır mısınız? Sokakta yapılacak en ideal çalışma alanı hakkında size şimdi son derece yaralı bir ipucu vereceğiz. Marketler topuklu ayakkabılar ile deneme yapabileceğiniz en ideal alanlardır. Neden mi? çünkü market arabası size önemli bir dayanak oluşturacaktır.

Topuklu ayakkabı ile düz durabilmenin ipuçları

Stiletto ile sadece düzgün bir yürüyüş sergileyebilmek yeterli olmayacaktır. Ayakkabınız ayağınızdan çıkmadan dik durabilmeniz ve tüm bunların ardından etkili bir yürüyüş sergilemeniz için rahat bir duruş pozisyonu almanız gerekmektedir. Topuklu ayakkabı giymek sadece bir tarz meselesi değil aynı zamanda da kendine güven meselesidir. Tercihini topuklu ayakkabı giymekten yana kullananların ayak sağlığına dikkat etmesi gerekmektedir. Ayak tabanı için kullanılacak jel destekler hem nasır oluşumunu hem de su toplamaları engelleyecektir. Bu ayakkabılar ile düzenli olarak oturma molaları vermeniz akşama kadar daha rahat bir şekilde ulaşmanızı sağlayacaktır. Oturduğunuz zamanlarda bacaklarınızı düz bir şekilde sergileyerek stiletto giymenin avantajlarını sergileyebilirsiniz. Bu acıların bir karşılığı olmalı!

Topuklu ayakkabının ayaktan çıkmaması için ne yapılır?

  • Topuklu ayakkabılarınızı gün içinde ayağınızdan çıkarmayın. Tekrar giyemeyebilirsiniz.
  • Topuklu ayakkabı giymeye belli dönemlerde ara vermelisiniz. Bu şekilde ayağınız dinlenecektir.
  • Topuk boyları farklı olan modeller tercih ederek kendinize avantaj sağlayabilirsiniz.

Ayaktan çıkan ayakkabıya pratik çözüm:

Ayakkabınızın ayağınızdan çıkmamasını istiyorsanız az öncede bahsettiğimiz rahatlatıcı jel tabanlar sizin için özel bir seçenek olacaktır. Eczanelerde satılan topuk yastıkları hem ayakkabının ayaklarınızı vurmasını engeller hem de daha rahat bir yürüyüşe olanak tanır.

Topuklu ayakkabı neden giyilir?

Peki bunca eziyete rağmen kadınlar neden topuklu ayakkabı giyiyor? Daha uzun görünme isteği topuklu ayakkabı tercih etmenin en önemli sebebidir. Ayağın üst kısmının açık kalmasını sağlayan bu modeller ile bacak boyu olduğunda da uzun görünecektir. Özellikle ten rengi ile uyumlu modeller bacak boyunun kesilmeden uzun görünmesini sağlayacaktır. Sivri burunlu modeller ise boyunuzun uzun görünmesini sağlayan bir diğer sebep arasında sayılabilir. Güne spor bir şekilde başlamak ancak akşam aynı kıyafet ile şıklık yarışında öne geçmek istiyorsanız yapacağınız tek şey stilettolarınızı çantanıza atmak ve gece hazırlığı öncesinde sadece ayakkabınızı değiştirmek olacaktır. Gece gideceğiniz yere uygun bir saç modeli ve makyaj eşliğinde siz de bulunduğunuz ortamda fark yaratabilir ve dikkatlerin üzerinizde odaklanmasını sağlayabilirsiniz.

Topuklu ayakkabı giymek kadınların bulundukları çevrede onlar hakkındaki düşüncelerin değişmesine neden olan en önemli unsur olarak dikkat çekmektedir. Kadınları mutlu eden bu ayakkabı çoğu zaman acı çekilmesine neden olsa bile bundan vazgeçilememesi ise durumun açıklığa kavuşmasını sağlamaktadır. Sağlıklı bir topuklu ayakkabının bacak kasları üzerinde çalıştırıcı etki sağladığı ise gözden kaçırılmaması gereken bir konudur. Mutluluk veren acı temasının vazgeçilmezi olan stilettolarınız ile ayak sağlığının korunması da mümkündür. Bunun için ayaklarınıza gereğinden biraz fazla zaman ayırabilirsiniz. Tırnak bakımınızı yapmanız, parmak uçlarınızın ve ayak tabanının uygun kremler eşliğinde masaja tabi tutulması ve düzenli olarak topuklu ayakkabı giymeye ara verilmesi sorunsuz bir şekilde güzel görünmenizi sağlayacaktır. Aslında bu saydıklarımız herkesin ayak sağlığı için uygulaması gereken işlemler arasındadır. Bu nedenle siz de stiletto giymeyi denemek için bugün bir başlangıç yapabilirsiniz.

  • ayaktan çıkan ayakkabıya çözüm
  • topuklu ayakkabı neden ayaktan çıkar?
  • topuklu ayakkabının ayaktan çıkmaması için
  • topuklu ayakkabı ayağımdan çıkıyor
  • ayaktan çıkan ayakkabılar
  • topuklu ayakkabının ayaktan çıkması

Yorum Yaz


Yorumlar

Ceren Uslu
topuklu ayakkabının ayaktan çıkmaması için ne yapılmalı ne tavsiye edersiniz. Ayağıma tam olması için biraz dar alıyorum dar alınca ilk başlarda çok rahat oluyorum ama zaman biraz uzayınca ayakkabı ayağımı vuruyor. Ayağıma tam olan ayakkabı ayağımı vuruyor bol olunca da ayağımdan çıkıyor. Bu aradaki dengeyi nasıl sağlarım? topuklu ayakkabının ayaktan çıkmaması için pratik bir şekilde ne yapabilirim?
Yeliz
ayakkabı ayağımdan çıkıyor ayakkabının ayağımdan çıkmaması için ne yapabilirim? kerata benzeri aparat gibi birşey var mı?
KATEGORİLER
POPÜLER YAZILAR
YENİ YAZILAR
Kampanyalardan habersiz kalma!