x
Ücretsiz Kargo 75 ve üzeri kargo bizden
İade ve Değişim 14 gün içinde iade imkanı
Güvenli Alışveriş SSL Sertifikası ile güvendesiniz

Blog

Ayakkabı insan hayatının en temel ihtiyaçlarından birisi olarak ortaya çıkmış olmasına rağmen günümüzde kişinin kendini ifade ettiği karakteristik bir aksesuar haline gelmiştir. Binlerce farklı model ve tarzda üretilen ayakkabılar topuklu, topuksuz, spor, günlük, çizme, bot gibi temel kategoriler altında toplanmaktadır.

Topuklu ayakkabıda ayağın kaymaması için ne yapmalı?

16576 defa okundu
23 Ekim 2016 - 09:55:12
Topuklu ayakkabıda ayağın kaymaması için ne yapmalı?

Kadının kendini daha iyi hissetmesini sağlayan topuklu ayakkabılar, aynı anda kullanım zorluklarını da beraberinde getiriyor. Yorucu bir günün sonunda güzel görünen ancak büyük bir işkence çeken kadınlar önemli uygulama destekleri ile sağlıklı bir şekilde topuklu ayakkabı kullanmaya devam edebilirler. Ayakkabı kalitesi ayak sağlığı açısından son derece önemlidir. Bu durum topuklu ayakkabı söz konusu olduğunda ise daha da özel bir hale gelmektedir. Ayakkabının iç kısmının kaygan ve aynı zamanda çok sert olmaması ayak pozisyonunun bozulmadan ayakkabı kullanılmasına imkân verecektir. Ayakkabının uzunluğunun ve genişliğinin ayak yapısı ile de uyumlu olması gerekmektedir. Akşam saatlerinde ayakkabı almanın daha doğru olacağı konusunda tüketicileri uyaran uzmanlar bu şekilde ayakların zaten şişmiş olacağını ve bu şekle uygun ayakkabı seçiminin gün sonlarında da eziyete dönüşmeden kullanım imkânı vereceğinin de altını özellikle çiziyorlar.

Ayak sağlığı için yapılması gerekenler?

Ayak numaranızın yaşınız ilerledikçe değişebileceğinden haberiniz var mı? Bu nedenle ayakkabı almaya gittiğinizde mutlaka her iki ayağı da deneyin ve mutlaka oturduğunuz yerden kalkın ve ayaklarınızın ayakkabı içine tam olarak oturup oturmadığını da kontrol edin.  Özellikle topuklu bir ayakkabı denerken mutlaka önce ayakkabıyı giyin ve ardından ayağa kalkın. Ayaklarınızın ayakkabı içinde alacakları duruma bakın ve öne doğru kayan bölümü parmağınızla kontrol edin. Ayakkabının arkası ile ayağınız arasında bir parmak genişliğinde alan kalmış ise o zaman bu ayakkabı sizin için uygun olmayacaktır.

Uzun süre ayakta duran bir işe sahipseniz ve topuklu ayakkabı giymekten hoşlanıyorsanız o zaman kendinizi daha rahat hissedeceğiniz yardımcı ve destekleyici malzemelerden kullanın. Her gün farklı yükseklikteki modelleri tercih etmeniz varsa yaşadığınız ayak ağrılarınızı da giderecektir. Yaz mevsimi için parmakları açıkta bırakan topuklu modeller tercih ederek nasır oluşumlarının önüne geçebilirsiniz. Her gün aynı ayakkabıyı giymemek ve en az bir gün ara vermek hem ayakkabınızın uzun ömürlü olmasını sağlayacak hem de sizi koruma altına alacaktır. Ayak tırnaklarınızı küt kesmek batma sorunlarının yaşanmamasını sağlayacaktır. Eczanelerde veya ayak sağlığı merkezlerinde satılan destekleyici ürünler ile ayaklarınızın ayakkabı içinde kaymadan durmasını sağlayabilirsiniz. Jel tabanlıklar yapışkan özellikleri ile bu sorun için önemli bir yardımcı araç olacaktır.

Ayakkabı giydikçe açılır mı?

Ayakkabı alırken ilk görüşte aşk yaşamak gibi kendinizi rahat hissetmelisiniz. Giydiğiniz ayakkabının zaman içinde ayağınızın formunu alması yalanına asla inanmayın ve rahat edemeyeceğiniz bir ürüne sakın para vermeyin. Astar kullanılan modeller ayak için daha rahat olsa da zaman içinde ayağınızı veya çorabınızı boya riski ile karşı karşıya kalabileceğinizi de düşünmelisiniz.

  • Güçlendirilmiş geniş topuklar
  • Hakiki deri ürünler
  • İçi yastık destekli olanlar
  • Parmak kısmının esnek olması

tercihlerinizi belirlerken dikkat etmeniz gereken başlıklar arasında yer almalıdır. Yine de çok sevdiğiniz bir ayakkabı ile daha rahat edebilmeniz için belli başlı püf noktalardan yardım alabilirsiniz.

Topuklu ayakkabının kaymaması için ne yapılır?

Hiç giymediğiniz topuklu ayakkabınızın tabanını zımparalayarak ilk giyişte kayıp düşme riskini de ortadan kaldırabilirsiniz. Tüm günün sonunda mahvolmuş bir şekilde eve geldiğinizde topuklu ayakkabının içinde sıkışmış ayaklarınız için özel bir rahatlama seansı hazırlayabilirsiniz. Bunun için ihtiyacınız olan tek şey ılık su ve yeşil çay olacaktır. İçine biraz da deniz tuzu koyarak ayaklarınızın biraz nefes almasını ve yorgunluktan oluşan ağrıların azalmasını sağlayabilirsiniz. Unutmayın gece dinlendikten sonra sabah kalkar kalkmaz ayaklarınız gene tüm vücut ağırlığınızı taşıyacak olan yegâne dostunuz olacaktır. Onlara iyi bakmayı sakın ihmal etmeyin.

  • topuklu ayakkabıda ayağın kaymaması için
  • ayak neden kayar?
  • topuklu ayakkabının kaymaması
  • ayakkabı giydikçe açılır mı?
  • topuklu ayakkabıda ayak kayması

Yorum Yaz


Yorumlar

Leyla Tütün
Aldığım her topuklu ayakkabı da aynı sorunu yaşıyorum. Bunu engelleyecek bir ayakkabı bulsam hemen alırdım.
KATEGORİLER
POPÜLER YAZILAR
YENİ YAZILAR
Kampanyalardan habersiz kalma!