x
Ücretsiz Kargo 75 ve üzeri kargo bizden
İade ve Değişim 14 gün içinde iade imkanı
Güvenli Alışveriş SSL Sertifikası ile güvendesiniz

Blog

Ayakkabı insan hayatının en temel ihtiyaçlarından birisi olarak ortaya çıkmış olmasına rağmen günümüzde kişinin kendini ifade ettiği karakteristik bir aksesuar haline gelmiştir. Binlerce farklı model ve tarzda üretilen ayakkabılar topuklu, topuksuz, spor, günlük, çizme, bot gibi temel kategoriler altında toplanmaktadır.

Topuklu ayakkabının ayağı acıtmaması için ne yapılmalı?

8478 defa okundu
24 Ekim 2016 - 11:39:01
Topuklu ayakkabının ayağı acıtmaması için ne yapılmalı?

Güzel havalarda toprakta ve çimenlerde çıplak ayakla dolaşmak hem stresinizi üzerinizden atmanızı sağlayacak hem de ayak sağlığınızın korunmasına yardım edecektir. Sağlıklı bir ayağa sahip olduktan sonra ayakkabı seçiminde ve kullanımında da belli kriterleri uygulamaya almanız gerekmektedir. Bayanlar sadece özel günlerde değil hemen her gün topuklu ayakkabı giymeyi tercih etmektedir. Bu durum zaman içinde istenmeyen sorunların yaşanmasına neden olabilir. Ancak alınacak etkili önlemler eşliğinde siz de sağlıklı bir ayaklara sahip olabilirsiniz. Zaman içinde dayanılmaz acılar yaşamanıza neden olacak topuklu ayakkabılar ile hayatı keyfe çevirebilirsiniz. Özellikle ilk defa giyilecek topuklu bir ayakkabının ayağınızı vurma riski çok yüksektir. Bu nedenle yeni aldığınız ayakkabıları evde belirli saatler giyerek ayağınızın alışmasını sağlayabilirsiniz. Ayak şeklini alan bir ayakkabı sizin çok fazla zorlamayacaktır.

Topuklu ayakkabıyı rahat giymek için ne yapılır?

Topuklu ayakkabılarınızı temiz bir poşete koyarak buzdolabında 2 gün bekletmeniz ayak formunuzu daha kolay almasını sağlayacaktır. Alışveriş esnasında ne olursa olsun hatta ayakkabıyı size bedava bile verseler küçük ya da büyük numaralar almaktan kesinlikle uzak durmalısınız. Katılacağımız partiye arabamız ile gideceksek o zaman topuklu ayakkabılarımızı yanımıza alabilir ve babet ayakkabı ile araç kullanmayı tercih edebiliriz. Özellikle topuklu ayakkabılar içlerine kullanılan silikon kalıplar ayak vurmasının engellenmesinde önemli bir fark yaratmaktadır.

Şimdi sizinle belki de hiç duymadığınız bir uygulamayı paylaşmak istiyoruz. Bütün gün topuklu ayakkabı içinde kalan parmaklar arasında en büyük sorun 3. ve 4. parmakların rahatsızlıkları nedeniyle yaşanmaktadır. Tıbbi bir flaster yardımıyla bu iki parmağı birbirine sabitlemeniz kolay bir şekilde ayakta kalmanızı sağlayacaktır. Denemeye değer, siz ne dersiniz?

Topuklu ayakkabı modeli seçerken nelere dikkat edilir?

Acı çekmeden topuklu ayakkabı giymenin mümkün olmadığını düşünenlerdenseniz bunca kadının buna nasıl dayandığını düşünüyorsunuz? Alınacak basit ama etkili yöntemler ile siz de topuklu ayakkabı özleminizi giderebilir ve kısa süre içinde bunu alışkanlık haline getirebilirsiniz. Özellikle iş kadınlarının vazgeçilmezi olan topuklu ayakkabılar günümüzde şıklığın da en önemli yansıması olarak dikkat çekmektedir. Siz de acı çekmeden topuklu ayakkabı giymek istiyorsanız o zaman alacağınız ayakkabının kalitesine öncelikle dikkat etmelisiniz.

Rahat bir topuklu ayakkabı;

  • Nefes aldıran
  • Terletmeyen
  • Doğal malzemeler ile yapılmış olan ayakkabılar size
  • Konforlu
  • Sağlıklı bir kullanım vaat eder.

Ayakkabı tabanının çok sert olmaması ve kaygan malzemeden yapılmamış olması sağlık sorunlarının da yaşanmamasını sağlayacaktır. Beden sağlığının korunması için ayakkabı seçiminde de maksimum dikkatli davranılması gerekmektedir. Bir taraftan en temel ihtiyaçlarınızı karşılamak ve aynı zamanda da şık görünmek için seçeceğiniz ayakkabının kalitesinin önemli olduğunu unutmamalısınız. Ayakkabı seçerken zevkinizi ön planda tutacağınız kadar, mevsimsel ihtiyaçları ve kıyafetlerinizi de göz önünde bulundurmalısınız. 

Ayağı acıtmayan topuklu ayakkabı nasıl seçilir?

Sağlıklı bir ayakkabı seçimi bugün yetişkinler için önemli olduğu kadar çocuklar içinde önemlidir. Özellikle kız çocuklarına alınan topuklu şık modeller gelişimini tamamlamamış bir bacak ve ayak sağlığı için tehdit niteliği taşımaktadır. Ayak sağlığına özen göstermek çocukluktan başlayacak bir alışkanlıktır. Bu nedenle bilincin yerleşmesi için ayakkabı alışverişlerinde çocukların da doğru bir şekilde yönlendirilmesi gerekmektedir. Topuklu ayakkabı dâhil olmak üzere her türlü ayakkabı seçiminde iki ayağında denenmesi önerilmektedir. Zira sağ ve sol ayağın ölçüleri birbirinden farklı olabilir. En uzun parmağınız ile ayakkabının ucunda en az yarım cm boşluk kalması gerekmektedir. Ayakkabının ayağa tam olarak oturması vücut ağırlığının bacaklara dengeli bir şekilde dağılmasını sağlayacaktır. Doğru bir ayakkabı kullanım süresi boyunca vücut için gerekli olan egzersizin de yapılmasını sağlayacaktır.

  • topuklu ayakkabının ayağı acıtmaması için
  • topuklu ayakkabıyı rahat giymek için
  • topuklu ayakkabı seçerken
  • ayağı acıtmayan topuklu ayakkabı
  • topuklu ayakkabının ayağı acıtması

Yorum Yaz


Yorumlar

Yeşim Güneş
ayakkabının ayağı acıtmaması için ayakkabıyı alırken çok dikkat etmek lazım. Ayak yapısı bozuk olanlarda görülen bu sorunu çözmek için ayakkabının topuğa dokunan kısmını yumuşatmak en doğru çözüm. Eğer çok zor durumda kalırsanız durumu idare etmek için topuğunuz ile ayakkabının arasına selpak koyabilirsiniz.
Gülşen Çerkez
Her topuklu ayakkabı giydiğimde sonu hüsranla bitiyor. Sürekli ayağımı vuruyor ve ağrı yapıyor. Ne yapmam gerekiyor, nasıl ayakkabı kullanmam gerekiyor bilmiyorum.
Figen Kayabaşı
Özellikle düğünlerde topuklu ayakkabı ile oynayınca ayakkabı topuklarımı fena şekilde acıtıyor. Ayak yapıma uygun bir ayakkabı bulamadım. Küçük bir parça selpak koymak iyi geliyor ama neticede çözüm değil. Hangi marka olursa olsun topuklu giyince eğer çok hareket edersem mutlaka canım yanıyor. Bana ne tavsiye edersiniz?
KATEGORİLER
POPÜLER YAZILAR
YENİ YAZILAR
Kampanyalardan habersiz kalma!