x
Ücretsiz Kargo 75 ve üzeri kargo bizden
İade ve Değişim 14 gün içinde iade imkanı
Güvenli Alışveriş SSL Sertifikası ile güvendesiniz

Blog

Ayakkabı insan hayatının en temel ihtiyaçlarından birisi olarak ortaya çıkmış olmasına rağmen günümüzde kişinin kendini ifade ettiği karakteristik bir aksesuar haline gelmiştir. Binlerce farklı model ve tarzda üretilen ayakkabılar topuklu, topuksuz, spor, günlük, çizme, bot gibi temel kategoriler altında toplanmaktadır.

Topuklu ayakkabıyla nasıl kolay yürünür?

4565 defa okundu
25 Ekim 2016 - 12:34:58
Topuklu ayakkabıyla nasıl kolay yürünür?

Topuklu ayakkabıyla kolay ve rahat yürümek için size bu yazımızda bazı ipuçları vereceğiz. Topuklu ayakkabıyla yürümenin püf noktalarını öğrendikten sonra siz de mankenler gibi kendinize güvenerek topuklu ayakkabılar ile rahatça yürüyebilirsiniz. Siz de topuklu ayakkabı giymekten vazgeçemeyenlerdenseniz ancak yürümek konusunda da bazı sıkıntılar yaşıyorsanız bu durumun çözüme kavuşmasını sağlayabilirsiniz. Topuklu ayakkabı hayatının bir parçası olan kişiler bu sorunu aşmış olsa da arada bir stiletto giyeceklerin öncesinde çalışma yapması zorunludur. Size göstereceğim yolları adım adım takip ederek kolay bir şekilde yürümeyi öğrenebilirsiniz.

Topuklu ayakkabıyla nasıl yürünür?

  • Yüksek topuklu ayakkabılar ile önce sadece ayakta durma denemesi yapabilirsiniz.
  • Bir boy aynasının karşısında önce dik durun ve daha sonra iki yanınıza dönerek ayakkabınızın görünümünü inceleyin.
  • Topuklu ayakkabınız ile önce halı üzerinde ve ardından da sert bir zeminde yürümeye çalışın.
  • Yürürken dengenizi koruyabilmek için kollarınızı rahat bırakmaya çalışın.
  • Kendinize güvenin ve ilk önce işe yavaş adımlar ile başlayın.
  • Odada farklı yönlere dönerek yalpalamadan ayakta durmaya çalışın.
  • Önce daha kısa bir topukla denemelere başlayın ve zaman içinde topuk yüksekliğinizi artırın.
  • Topuklu ayakkabı ile dans edeceğiniz bir ortamda bulunacaksınız evde çılgınlar gibi dans etmeyi de deneyin.

Kadınların başlarken zorlandığı ancak alışınca da bırakmakta zorlandığı topuklu ayakkabılar ile daha güçlü göründükleri kesinlik kazanmıştır.

Topuklu ayakkabı neden giyilir?

Toplum bilimcilerin yaptıkları araştırmalara göre kadınların topuklu ayakkabıyı tercih etmelerindeki en önemli sebeplerden biri de daha çekici bir yürüyüşe sahip olmaları. Kadına ait özelliklerin belirgin hale geldiği topuklu ayakkabı seçeneğinde kendini aynı zamanda daha güçlü hissedenler bu tutkudan asla vazgeçemiyor. Topuklu ayakkabı ile yürüyen kadınların hem erkekler hem de kadınlar tarafından daha çekici bulundukları da aynı araştırma ile kanıtlanmış durumda. Moda ve güzel görünme tutkusunun bir arada görülebildiği topuklu ayakkabı tutkusu, tarz yaratmak isteyenler için her zaman birinci sırada yer alacak bir tercih olarak karşımıza çıkıyor.

Sosyal Statü ve Güçlü Görünüşün En İdeal Seçeneği: Topuklu Ayakkabı Modelleri

Estetik kaygılar taşıyan kadınların sayısının her geçen gün artması moda denilen her şeyin kullanılmasını zorunlu hale getirmektedir. Topuklu ayakkabıları daha rahat giyebilmek için en küçük ayak parmaklarını kestiren kadınlar olduğunu daha önceden duymuş muydunuz? Bu size çok mu ürkütücü geliyor? Şaşırmayın, kadınlar konu güzellik olduğunda akla gelebilecek her türlü çılgınlığı yapabilecek kadar cesur olabilmektedir. Yapılan araştırmaların her 10 kadından 4’ünün acı çekse bile topuklu ayakkabı giymekten vazgeçemediğini ortaya koyuyor. Boyun daha uzun görünmesi ve bacakların daha ince görünmesi ise kadınların topuklu ayakkabı giymeyi tercih etmelerinin temel sebepleri arasında yer alıyor. Şıklığın en ideal tamamlayıcısı olan stiletto modelleri tercih edenlerin ise sadece sevdikleri için bu modeli tercih ettikleri bilinmektedir.

Yapılan pek çok araştırma kadınların faturalarını ödemek yerine ayakkabı almayı tercih ettiklerini ve bu tutkudan asla vazgeçemediklerini ortaya koyuyor. Her yıl yeni tasarımlar ile vitrinlerdeki yerlerini alan topuklu ayakkabılar kadınlar için bir vazgeçilmez parça. Bir kadına ıssız bir adaya giderken yanına almak istediği üç şey sorulduğunda bir tanesi mutlaka topuklu bir ayakkabı olacaktır. Ucu veya topuğu açık olan farklı modeller ile dikkat çeken topuklu ayakkabılar arasında son dönemin modasını daha çok bağcıklı modeller şekillendirmektedir.

Zorluklar ile mücadele etmek konusunda her zaman başarılı olan kadınlar için topuklu ayakkabı kullanımı da son derece basittir. Topuklu ayakkabılar ile yaşadıkları zorlu mücadeleye rağmen hala şık görünme tutkusu ağır basan kadınlar için stilettolar bir yaşam biçimi olarak görülebilir. Dikkat çekmenin her zaman ön planda olmasının verdiği güç ile ayakkabı tercihlerini topuklulardan yana kullanan kadınlar özgüvenlerinin de en üst seviyeye çıkmasını sağlamaktadır.

  • topuklu ayakkabı neden giyilir
  • topuklu ayakkabıyla nasıl yürünür
  • topukluyla kolay yürümenin yolları
  • topukluyla yürüme
  • topuklu ayakkabıyla yürüme

Yorum Yaz


Yorumlar

Buse Topçu
topuklu ayakkabı ile yürümenin püf noktası karşıya bakarak kendinden emin bir şekilde yürümektir. Acaba düşer miyim, doğru yürüyor muyum diye ayaklarınıza bakarsanız düşme ihtimaliniz yükselir.
KATEGORİLER
POPÜLER YAZILAR
YENİ YAZILAR
Kampanyalardan habersiz kalma!