x
Ücretsiz Kargo 75 ve üzeri kargo bizden
İade ve Değişim 14 gün içinde iade imkanı
Güvenli Alışveriş SSL Sertifikası ile güvendesiniz

Blog

Ayakkabı insan hayatının en temel ihtiyaçlarından birisi olarak ortaya çıkmış olmasına rağmen günümüzde kişinin kendini ifade ettiği karakteristik bir aksesuar haline gelmiştir. Binlerce farklı model ve tarzda üretilen ayakkabılar topuklu, topuksuz, spor, günlük, çizme, bot gibi temel kategoriler altında toplanmaktadır.

Ayakkabı kokusu nasıl giderilir?

4363 defa okundu
25 Kasım 2016 - 19:59:02
Ayakkabı kokusu nasıl giderilir?

Aşırı terleme nedeniyle yaşanabilecek olan ayak kokusu sorunu uygun öneriler dikkate alınarak kısa süre içinde sorun olmaktan çıkabilir. Gün içinde terleyen ayaklarda bu terin ayakkabının içinde kuruması koku problemini de beraberinde getirecektir. Terin kendisinin kokusuz olduğu ancak ter ile oluşan bakterilerin istenmeyen kokulara neden olduğu da bilinmelidir. Kolay terleyen bir yapınızın olması ayak kokusu sorunu ile daha fazla baş başa kalmanıza neden olacaktır. Oluşan bakteriler cildin üzerinde zaten vardır. Bu nedenle ayrıca bir telaş hissetmenize gerek yoktur. Ayak kokusunun ortadan kalkmasını istiyorsanız bu bakterilerin oluşumuna engel olmanız gerekmektedir.

Günlük hayatta farklı nedenler ile terleriz. Özellikle ayak bölgesinde vücudumuzun toplamından daha fazla ter bezi yer almaktadır. Ayak sağlığını korumak ve nemini sağlamak için oluşan bu yapı gerekli önlemlerin alınması ile birlikte koku olarak bize geriş dönüş sağlamayabilir. Hormonla düzensizliklerin terlemeyi artıracağı ve bunun da en çok büyüme sürecindeki gençlerde yaşandığı da bilinmelidir.

Çorap seçiminin ayak terlemesi üzerindeki etkileri nelerdir?

Teri tutmayan bir çorap giydiyseniz ve ayakkabı seçiminizi de hava almayan bir ayakkabıdan yana yaparsanız işiniz biraz zor olacaktır. Bu nedenlerin başında polyester ve naylondan yapılmış çoraplar geldiğinden bu ürünlerden uzak durmanız önerilmektedir.

Pamuklu çorapların nefes alma özellikleri ve teri tutma eğilimleri gün boyunca rahat bir nefes almanızı sağlayacaktır. Çorap seçiminizde mutlaka ürünün etiketini okumayı adet haline getirmeli ve pamuk ürünlere ağırlık vermelisiniz. Ayak kokusunun azaltılması için seçtiğiniz ayakkabının kalitesine de dikkat etmek zorundasınız. Her zaman ve her işe sandalet veya keten ayakkabılar ile gidemeyeceğinize göre o zaman ihtiyaçlarınıza uygun kaliteli malzemelerden üretilmiş bir seçim yapabilirsiniz. Eve geldiğinizde ayakkabınızı havalandırmanız gerekli fresh ortamın ayakkabının içine de nüfuz etmesini sağlayacaktır. Eğer çok fazla terleyen bir ayak yapısına sahipseniz o zaman ayakkabılarınızı çorapsız giymeyi aklınızdan bile geçirmeyin. Belli bir kullanım süresinden sonra ayakkabının içine işleyen bakteriler her terleme anında kokmaya başlayacak ve zaman içinde ayakkabınızın çıkardığınız her yerde de rahatsızlık vermesi söz konusu olacaktır.

Ayak kokusuna iyi gelen doğal çözüm önerileri

Temiz ve bakımlı bir ayak koku yapmayacaktır. Bu nedenle bütün gün ayakkabı içinde kalan ve tüm vücudun ağırlığını çeken ayaklarınıza eve döndüğünüzde gereken özeni göstermelisiniz. Nasıl makyaj ile yatmak önerilmiyorsa veya yatmadan önce el bakımınızı ihmal etmiyorsanız ayak bakımınıza da gereken özeni göstermelisiniz. Farklı doğal içerikler kullanarak ayak sağlığınızı koruma altına alırken alacağınız ayakkabı içi için bakteri önleyici spreyler ile de bu özeni destekleyebilirsiniz.

Lavanta Yağı: Lavanta kürü uygulaması ile ayaklarınızı hem temizleyebilir hem de bakımını sağlayabilirsiniz. Ayak bakımınız için ayırdığınız bir leğene temiz su doldurabilir ve içinde 10 damla lavanta yağı damlatabilirsiniz. Bu suda en az 15 dakika dinlendireceğiniz ayaklarınız hem kendine gelecek hem de hoş kokacaktır. Bu uygulamayı haftada 2 kere örneğin televizyon izlerken hayata geçirebilirsiniz. Narenciye kabuklarını atmamak ve ayakkabı içinde kurumasını sağlamak ayakkabının içine sinmiş olan kötü kokular üzerinde etkili olacaktır.

Ayağınızın gün içinde çok fazla terlememesini istiyorsanız çorabınızın içine pudra serpebilirsiniz. Yanınızda yedek çorap taşımak da önemli bir ayrıntı olacaktır. Her gün aynı ayakkabıyı giymemek sizi rahatlatacak ve sık kullanılan ayakkabılarında nefes almasını sağlayacaktır. Eve döndüğünüz zaman ayaklarınızı yıkamalı ve topuklarda oluşan ölü deriyi ponza taşı yardımıyla temizlemeniz önerilmektedir. Ayaklarınızı yıkadıktan veya banyo yaptıktan sonra etkili bir kurulama yapmanız ve bu esnada parmak aralarını da unutmamanız önerilmektedir. Tabanlığı değişebilen ayakkabılarda 6 ayda bir tabanlık değiştirmeniz faydalı olacaktır. Spor ayakkabıları ise düşük ısıda ve narin programda çamaşır makinenizde yıkayabilirsiniz.

  • ayakkabıdaki ayak kokusu nasıl giderilir
  • ayakkabı kokusu nasıl giderilir
  • ayakkabı kokusu giderme
  • ayakkabı kokusunu ne giderir
  • ayakkabı kokusu
  • ayakkabı kokusu nasıl çıkar

Yorum Yaz


Yorumlar

Mert Gümüşdağ
Ayakkabı kokusuna çözüm olarak size bambu çorap giymenizi tavsiye edebilirim. Özellikle naylon çoraplara ayağı havasız bıraktığı için kokuya neden oluyor. Naylon çoraplara kıyasla bambu çoraplar daha sağlıklı olduğu için ayak kokusu da yapmıyor. Ayak kokusunu önlemek için bambu çoraplar en ideal çözüm.
Tahir açıkalın
Koku özellikle spor ayakkabılarda çok fazla meydana geliyor. Yıkamanın zararlı olduğu söyleniyor. Fakat bu kokudan kurtulmak için ne yapmalıyım?
Aslı Can Ataman
Bambu çoraplar konusunda ben de hemfikirim. Ama en önemlisi ayağın o yada bu şekilde hava almasını sağlamak ve mutlaka düzgün şekilde temizlenerek yıkanmasını sağlamaktır. Çıplak ayakla ayakkabı giymek de bence en büyük hatalardan çok ince de olsa mutlaka bir çorap giyilmeli. Çorap giyilmediği takdirde ayak ayakkabı içinde daha fazla terliyor ve bu ter direkt ayakkabıya nüfuz ediyor. Sonrasında ne yaparsan yap onu tam olarak temizleyemiyorsun.
KATEGORİLER
POPÜLER YAZILAR
YENİ YAZILAR
Kampanyalardan habersiz kalma!