x
Ücretsiz Kargo 75 ve üzeri kargo bizden
İade ve Değişim 14 gün içinde iade imkanı
Güvenli Alışveriş SSL Sertifikası ile güvendesiniz

Blog

Ayakkabı insan hayatının en temel ihtiyaçlarından birisi olarak ortaya çıkmış olmasına rağmen günümüzde kişinin kendini ifade ettiği karakteristik bir aksesuar haline gelmiştir. Binlerce farklı model ve tarzda üretilen ayakkabılar topuklu, topuksuz, spor, günlük, çizme, bot gibi temel kategoriler altında toplanmaktadır.

Ayakkabı kokusuna çözüm nedir?

2427 defa okundu
12 Nisan 2017 - 14:15:22
Ayakkabı kokusuna çözüm nedir?

Yanlış seçilen ayakkabı modelleri ya da mevsiminde giyilmeyen ayakkabı modelleri, ne yazık ki ayakkabı kokusuna ve ayaklarda mantara neden olmaktadır. Ayakkabı içine giyilen yanlış bir çorap dahi ayakkabının koku yapmasına sebebiyet verebilmektedir. Bu nedenle ayakkabı kokusunun oluşmaması için ilk olarak doğru ayakkabı seçimine önem verilmesi gerekmektedir. Mevsimlere uygun ayakkabıların tercih edilmesi ve ayakların yapısına uygun olarak giyilmesi gerekmektedir. Ancak bunlara dikkat etmeme rağmen, yine de ayakkabılarım koku yapıyor ve giyemiyorum diyorsanız, çözümler burada yer almaktadır. Öncelikle yaz mevsimlerinde açık ve daha hafif ayakkabıları tercih etmeniz gerektiğini unutmayınız. Ayakkabılarınız daha ilk giymenizden itibaren koku yapmaya başladıysa, karbonat bu derdinize çözüm olacaktır. Ayakkabılarınızın içerisine bir miktar karbonat, ayakkabı içerisinde nemi ve kokuyu kısa sürede emerek yok edecektir. Gece yatmadan önce ayakkabı içine dökeceğiniz karbonat, sabaha kokuyu hapsetmiş olarak sizlere ayakkabılarınızı sunacaktır.

Ayakkabı kokusu nasıl giderilir?

Karbonat kullanımı ayakkabı kokularını yok etmek için kullanılan en etkili ve kesin çözümlerden birisidir. Ancak karbonat kullanmak istemiyorum diyenler için bir diğer çözüm ise pudradır. Kullanacağınız pudra bebek pudraları, kozmetik pudraları ya da talk pudraları olabilir. Tıpkı karbonat örneğinde olduğu gibi akşamdan ayakkabı içlerine dökeceğiniz pudralar sabaha kadar kokuyu ve nemi yok etmiş olacaktır. Ancak pudraların yapısında sodyum elementinin bulunmasına dikkat etmeniz gerekmektedir. Toz şeklinde uygulanan çözümlerin yanısıra, en bildiğimiz meyvelerden de yardım alabilirsiniz.

  • Portakal kabukları, ayakkabı içlerine bırakıldığı takdirde, kuryana kadar ayakkabı kokusunu da kuruturlar.
  • Limon ve greyfurt gibi ekşi yapılı meyve kabuklarını da çöpe atmak yerine, ayakkabılarınızın içine bıraktığınız takdirde, kokunun zamanla kaybolduğuna şahit olacaksınız.
  • Defneyaprakları ve çay ağacı yapraklarını da ayakkabılarınızın tabanlarına yerleştirdiğiniz takdirde, kokudan ve nemden eser kalmayacaktır.

Ayakkabı kokusuna hızlı çözüm

Bildiğiniz tüm bitkisel yağları kullanmak da ayakkabı kokularına kesin çözüm olmaktadır. Tüm bu önerileri uyguladığım halde hala ayakkabılarım koku yapıyor diyorsanız, üzülmeyin. Ayakkabı kokusu için kesin çözümler saymakla bitmemektedir. Öncelikle ayaklarınızın hijyenine ve temiz olduğuna her zaman özen göstermeniz gerekmektedir. Giydiğiniz çorapların ayakkabıların kumaşı ile uygun olduğuna özen göstermelisiniz. Ayaklarınız ıslak bir şekilde herhangi bir ayakkabıyı giymemeniz gerektiğini de unutmayınız. Ayakkabıları neden koku yaptığına dair en temel sorunu bularak, sorunu kökünden çözmeniz de işe yarayacaktır. Ayakkabıların koku yapmasını önlemekte olan metallerden de faydalanabilirsiniz. Para boyutunda ve şeklinde olan ancak ince yapısı ile ayakları rahatsız etmeyen metalleri, ayakkabı hem ayağınızdayken hem de değilken kullanabilirsiniz. Ayakkabı yapılarına uygun olarak tasarlanan bu metaller, ayakkabıların ve ayakların terini alarak kokunun oluşmasına engel olmaktadır. Sık sık ayakkabılarınızı havalandırmanız gerektiğini ve yılda bir kez sıcak suyla yıkamanız gerektiğini de unutmayınız. Bu hususlara dikkat ettiğiniz sürece ayakkabı kokusuyla savaşı siz kazanmış olacaksınız.

  • ayakkabı kokusu neden olur
  • ayakkabı kokusu nasıl geçer evde
  • ayakkabı kokusu için çözüm
  • ayakkabı kokusuna hızlı çözüm
  • ayakkabı kokusu gidermek
  • ayakkabı kokusuna çare

Yorum Yaz


Yorumlar

Bu makale için henüz yorum yazılmamış! İlk siz yazın...
KATEGORİLER
POPÜLER YAZILAR
YENİ YAZILAR
Kampanyalardan habersiz kalma!