x
Ücretsiz Kargo 75 ve üzeri kargo bizden
İade ve Değişim 14 gün içinde iade imkanı
Güvenli Alışveriş SSL Sertifikası ile güvendesiniz

Blog

Ayakkabı insan hayatının en temel ihtiyaçlarından birisi olarak ortaya çıkmış olmasına rağmen günümüzde kişinin kendini ifade ettiği karakteristik bir aksesuar haline gelmiştir. Binlerce farklı model ve tarzda üretilen ayakkabılar topuklu, topuksuz, spor, günlük, çizme, bot gibi temel kategoriler altında toplanmaktadır.

Ayakkabının vurmaması için ne yapılmalı?

5911 defa okundu
17 Kasım 2016 - 15:28:01
Ayakkabının vurmaması için ne yapılmalı?

Severek kullandığınız ayakkabıların ayağınıza vurması sizler için oldukça kötü bir durumdur. Özellikle ilk kullanımdan sonra gerçekleşen bu olay ayak bileklerinizde önüne geçilmesi zor bir hassasiyet oluşturmaktadır. Bileklerde oluşan hassasiyet sonrasında ayakkabı değişimi tavsiye edilmektedir. Oluşan yaraların dayanılmaz acısı ve yaranın su toplaması durumunda sizlere yardımcı olabilecek unsurlar bulunmaktadır.

Yeni aldığınız ayakkabının ayağa vurmasını önlemek üzere yapmanız gerekenler arasındaki unsurların uygulanmış ve test edilmiş olduğundan emin olmanız gerekmektedir. Açık yara halindeki yaranız üzerine yabancı maddelerin temas etmesi mikrop kapmanıza sebebiyet verebilir. Konu hakkında detaylı bilgiye ulaşabilmek üzere doktorunuza başvurmanıza gerek yoktur. Tıbbi bir müdahaleye gerek duymayan bilek yaralarının iyileşme süresi yaklaşık bir buçuk haftadır. Bir buçuk hafta boyunca açık yara olarak boy gösteren bu yaraların tedavisi oldukça kolaydır.

Ayakkabı ayağı neden vurur?

Ayakkabı vurmasını önlemek üzere uygulayacağınız tedavi yöntemlerinden önce yapmanız gereken ön hazırlıklar bulunmaktadır. Bu ön hazırlıklar uygulamak üzere olduğunuz tedavi yöntemlerinin verimliliğini arttırabilecek unsurlardır. Bölgenin derinlemesine temizlendiğinden emin olduktan sonra yapmanız gereken bölgeyi iltihap karşıtı kremler ile silmektir. İltihap karşıtı kremler, yaralarınızın kolayca iyileşmesine sebebiyet verecek ve uygulamak üzere olduğunuz tedaviler için en verimli ön hazırlık olacaktır.

Topuklarınıza baskı yapan ayakkabıların, ayak bileğine vurma oranı daha yüksektir. Bu sebeple ayakkabı seçiminde hassas davranmanız ve ortopedik ayakkabıları tercih etmeniz tavsiye edilmektedir. Vücuttaki sinirlerden en önemli olanları ayak tabanında bulunan sinirlerdir. Bu sinirlerin hassas bir yapıya sahip oldukları bilinmektedir. Bu sebeple ayakkabı seçiminde tabana baskı uygulayan ayakkabılara başvurulmaması gerekmektedir. Bu gibi durumlar ile karşılaşmamak üzere ayak sağlığınıza dikkat etmeniz ve ayakkabı seçiminde oldukça hassas davranmanız tavsiye edilmektedir.

Yapılan araştırmalar sonucunda, ayakkabı kullanmayan ilkel insanların daha dengeli bir ruh sağlığına sahip oldukları sonucuna varılmıştır. Ruh sağlığımızı büyük ölçüde etkileyen faktörlerden biri olan sinirlere baskı uygulanmaması durumunda ruhsal rahatlık kaçınılmazdır. 

Ayakkabı Vurmasına Karşı Alınması Gereken Önlemler

Ayakkabı vurması çok yeni ve ayağınızın henüz alışmadığı ayakkabı tipleri kullanımı sonucunda meydana gelen bir olgudur. Ayakkabı vurması durumunun önlenebilmesi üzere evde alışana kadar giymeniz gerekmektedir. Ayağınızın alıştığı ayakkabı tipini dışarıda rahatlıkla giyebilirsiniz. Alışmadığınız ayakkabıları dışarıda giymeniz, ayakkabı ile yürüyememeniz sebebiyle estetik açıdan zedeleyici görünümler oluşturabilir. Ayakkabı ile yürüyememeniz durumu zaman zaman komik durumlara düşmenize sebebiyet verebilir. Ayakkabı vurmasını engelleyebilmek için ilk yapmanız gereken ayakkabıları evde test etmenizdir.

Ayakkabı vurması sonrasında yapmanız gerekenler:

  • Ayakkabıyı giymeden önce, ayakkabı içerisine deodorant sıkmak 
  • Ayakkabının ayağınıza vuran kısmının genişletilmesi
  • Ayakkabı içerisinde silikon taban kullanmak
  • Yaralı bölgeye pişik kremi sürmek 
  • Siyah çay ile yaralı bölgeyi ovalamak
  • Diş macunu ve tarçını karıştırarak yaralı bölgeye sürmek
  • Yumurtanın beyazını ayakkabı giymeden önce ayağınıza sürmek

Aloe vera'nın iyileştirici gücünü hemen hemen her konuda kullanabilirsiniz. Aloe vera bitkisinin yaprağını kestikten sonra ortaya çıkan jelimsi maddeyi ayakkabılarınıza sürebilirsiniz. Aloe vera anti enflamatuvar etki gösterir, kızarıklık ve şişkinliğe iyi gelmektedir. Bu durum yaranın kısa sürede iyileşmesini sağlayacaktır. Ayakkabı vurmasına karşı elma sirkesinin faydaları da yadsınamaz. Su toplayan bölgeye uygulanan elma sirkesinin, bölgedeki yanma hissini büyük oranda giderdiği bilinmektedir. Özellikle su toplayan bölgedeki suyun patlaması sonucunda iltihaplanma süreci hızlanmaktadır. Bunun engellenebilmesi için elma sirkesi yara bulunan bölgeye bu süreçte sürülmelidir. Biraz acıtabileceğinden kabarcığın etrafına yavaşça uygulamanız gerekmektedir. Tüm çay ağacı ürünleri, yara bulunan bölgenin hızla iyileşmesine sebebiyet verecektir. Çam ağcının yenileyici özelliği sayesinde yara bulunan bölge kısa sürede iyileşir. 

  • ayakkabı vurmasına çare
  • ayakkabı vuruyor ne yapmalıyım
  • ayakkabı vurmasına çözüm
  • ayakkabı vurmasını engelleme
  • ayakkabı vurması
  • ayakkabı vurmaması için

Yorum Yaz


Yorumlar

Dilek Şimşek
ayakkabı ayağımı vuruyor ne yapılabilir? üstelik bir de su topladı! patlatmak istiyorum ama mikrop kapar daha kötü olur diye çok korkuyorum. Bana ne tavsiye edersiniz daha önce ayakkabı vurması sorunu yaşayan var mı? Çözüm olacak ne yaptınız? Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
naime şanlı
Ayakkabı vurması kadar acı veren birşey daha var mı diye sorarım sizlere... nasıl önlenir vurmaması için ne yapılması gerekiyor diye araştırırken bu yazıyı okumak çok iyi oldu.
KATEGORİLER
POPÜLER YAZILAR
YENİ YAZILAR
Kampanyalardan habersiz kalma!