x
Ücretsiz Kargo 75 ve üzeri kargo bizden
İade ve Değişim 14 gün içinde iade imkanı
Güvenli Alışveriş SSL Sertifikası ile güvendesiniz

Blog

Ayakkabı insan hayatının en temel ihtiyaçlarından birisi olarak ortaya çıkmış olmasına rağmen günümüzde kişinin kendini ifade ettiği karakteristik bir aksesuar haline gelmiştir. Binlerce farklı model ve tarzda üretilen ayakkabılar topuklu, topuksuz, spor, günlük, çizme, bot gibi temel kategoriler altında toplanmaktadır.

İnternetten ayakkabı alırken ayak numarasını doğru belirleme

12677 defa okundu
23 Aralık 2016 - 22:47:51
İnternetten ayakkabı alırken ayak numarasını doğru belirleme

Ayakkabılar, modern dünyanın olmazsa olmaz giyim aksesuarlarından biridir. Onlarca marka, model, malzeme, renk, desen ve çeşit arasından ayağınıza uygun olan ayakkabıyı bulmanız oldukça önemlidir. Gelişen teknoloji ve internet çağı, yediden yetmişe tüm ihtiyaçların internet üzerinden karşılanmasına olanak sağlamaktadır. Elektronik eşyadan, oto araç ve aksesuarlarına, ev dekorasyonundan konfeksiyon ürünlerine kadar akla gelebilecek her şey internetten temin edilebilmektedir. Markaların internet satışına getirdiği avantajlar, ürünlerin internet üzerinden alımını daha cazip kılmakta ve bu nedenle müşteriler, internetten ayakkabı alışverişi tercih etmektedirler.

Giyim ürünlerinden olan ayakkabıların da internet üzerinden alımı oldukça revaçtadır. Fakat bu noktada karşılaşılan sorun, ayakkabının deneme ihtimali olmadan nasıl alınacağı ile ilgilidir. İnternet üzerinden satış yapan alışveriş siteleri, her ne kadar ayakkabılar ile ilgili en, boy, taban yüksekliği gibi bilgileri ürünün görselini de içerecek şekilde sunsalar da ayakkabının ayağa olup olmayacağının garantisini veremezler. Burada önemli olan, kişinin kendi ayak numarasını net biçimde biliyor olmasıdır. Ayağa göre ayakkabı numarası, çeşitli ölçüm standartlarına göre belirlenmektedir. Ülkelerin birbirinden farklı ölçüm sistemleri bulunmakla birlikte Türkiye, Avrupa’nın kullandığı Fransız kökenli “Paris nokta sistemi”ni kullanmaktadır. 

Ayak numarası nasıl belirlenir?

  • Ayak numarasını tespit etmek oldukça kolay bir işlemdir. Bunun için santimetre cinsinden cetvel ya da mezura gibi bir ölçüm aleti, kâğıt ve kalem yeterlidir.
  • Ayak numarasını belirlemek için öncelikle ayağınızdan büyük bir kâğıt alın.
  • Bu kâğıdı, mermer ya da ahşap gibi sert ve pürüzsüz bir zemine, uzun kenarı duvara temas edecek şekilde yerleştirin. 
  • Ölçüm yapacağınız ayağınızın topuğu duvara temas edecek şekilde kâğıdın üzerine basın.
  • Ayağın en uç kısmı olan ayak başparmağınızdan, ayak tabanına kadar ayağınızın şeklini kâğıda çizin. 
  • Ayağınızı kâğıttan çekin ve kağıttaki çizimi mezura ya da cetvel ile ölçün. Bu mesafe, ayak numaranızın santimetre cinsinden değerini göstermektedir.
  • Son olarak cm cinsinden elde etmiş olduğunuz ölçünün, ayakkabı numarası karşılığını öğrenmeniz gerekecektir. Bunun ile ilgili olan bilgiyi internetten ya da ayakkabı alacağınız siteden öğrenebilirsiniz. Birbiri cinsiden karşılığı standart olarak şu şekilde ilerlemektedir: 22,5 cm: 34 numara, 23 cm: 35 numara, 23,5 cm: 36 numara…27,5 cm: 44 numara, 28 cm: 46 numara gibi.
  • Ayağınızın santimetre karşılığı olan numaralar her zaman doğru sonuç veremeyebilir. Ayakkabı numaraları marka, model, malzeme, kalıp, cinsiyet gibi etmenlere göre değişkenlik gösterebilmektedir. Bu noktada, ayakkabı alacağınız sitede kalıplar ile ilgili herhangi bir bilginin olup olmadığını kontrol etmeniz gerekmektedir. Ürünü alacağınız sitede ayakkabı ölçüm tabloları varsa, ölçtüğünüz ayak uzunluğu (cm) bilginizi buraya girerek, ayağınıza uygun ayakkabı numarasını bulabilirsiniz.

Ayakkabının ayağınıza uygun olması neden önemli?

Doğru ayakkabı tercihi, ilginize göre beğendiğiniz, gözünüze hoş gelen bir model olmasından fazlasını kapsamaktadır. Ayaklar, vücudun tüm ağırlığını taşıdıkları için, bu bölgenin sorunsuz olması vücudun bütünü için elzemdir. Ayakkabının rahatsız edici olması, kaliteli yürüyüşü engellediği gibi vücudun dik durmasında da sorunlara sebep olur. Bu durumda da bel, sırt ve kalça bölgelerinde çeşitli ağrılar ve kireçlenmeler oluşabilir. Ayakkabının büyük ya da küçük olması, ayakların çeşitli bölgelerinde lokal yaralar yapabilmekte ve ayakların şeklini bozabilmektedir.

İnternetten yapacağınız ayakkabı alımlarında, ayak numaranızı doğru belirlemiş olmak, pek çok sorunu bertaraf etmenize yardımcı olacaktır. Ayak numaranızın cm cinsinden ölçümünü ayakkabı numarasına dönüştürerek, ayak numaranız ile ilgili objektif bir sonuç elde etmiş olacağınızı unutmayın. Belli bir marka ayakkabınız üzerinden ayak numaranızı tanımlamanız efektif olmayacaktır. Marka, model, kullanılan malzeme gibi etmenler ayakkabı numaralarını farklılaştırdığı için en net ölçüm sizin ölçtüğünüz ve dönüştürdüğünüz olacaktır. İnternetten ayakkabı satın alırken, ayak ölçümünü doğru bir şekilde yapmış olmaya, ayakkabı alacağınız sitenin numara ölçümlerini kullanmaya ve sitedeki kalıp bilgilerini detaylıca okumaya özen göstermelisiniz. Böylece ayakkabı alışverişlerinizi internet üzerinden sorunsuz olarak gerçekleştirebilirsiniz.

  • internetten ayakkabı siparişi
  • internetten ayakkabı alırken ayak numarası
  • internetten ayakkabı satın al
  • internetten ayakkabı nasıl alınır
  • internetten ayakkabı almak güvenlimi
  • internetten ayakkabı satan siteler
  • internetten ayakkabı alınabilecek siteler

Yorum Yaz


Yorumlar

Bu makale için henüz yorum yazılmamış! İlk siz yazın...
KATEGORİLER
POPÜLER YAZILAR
YENİ YAZILAR
Kampanyalardan habersiz kalma!