x
Ücretsiz Kargo 75 ve üzeri kargo bizden
İade ve Değişim 14 gün içinde iade imkanı
Güvenli Alışveriş SSL Sertifikası ile güvendesiniz

Blog

Ayakkabı insan hayatının en temel ihtiyaçlarından birisi olarak ortaya çıkmış olmasına rağmen günümüzde kişinin kendini ifade ettiği karakteristik bir aksesuar haline gelmiştir. Binlerce farklı model ve tarzda üretilen ayakkabılar topuklu, topuksuz, spor, günlük, çizme, bot gibi temel kategoriler altında toplanmaktadır.

Stiletto ayakkabı ayakta nasıl durmalı?

3560 defa okundu
20 Ekim 2016 - 07:29:45
Stiletto ayakkabı ayakta nasıl durmalı?

Zarif ve şık görünümü ile bilinen stiletto ayakkabı kadınların vazgeçemedikleri bir ayakkabı seçimidir. Son yıllarda popülerliği daha da artan modeller arasından ayak yapınıza uygun olan bir kalıbı seçerek kullanım kolaylığı da sağlayabilirsiniz. Güzel görünmek ve şık giyinmek kadınların vazgeçilmez arzuları arasındadır. Herkes tarafından beğenilmek kadınların en büyük merakıdır. Kadınların var olduğu günden bu yana değişmeyen ve artarak devam eden bu temel istek, ayakkabı tutkusu ile bütünleşmiş bir haldedir. Söz konusu güzel görünmek olduğunda saçlardan ayakkabılara kadar her detayın uyum içinde olması kadınlar için son derece önemlidir. Güzelliğe gidecek yolda her türlü zorluğa katlanmayı bir mükâfat olarak algılayan kadınlar yeri geldiğinde rahatsız kıyafetler içinde bile mutlu olmayı başarabilmektedir.

Stiletto seçerken dikkat etmeniz gerekenler nelerdir?

Dar pantolonların, sıkı korselerin, kabarık saç modellerinin ve topuklu ayakkabıların içinde bile rahat olabilen kadınlar moda dünyasının her yeniliğini sonuna kadar uygulama konusunda da özellikle azimleri ile dikkat çekmektedir. Kıyafetini tamamlamak için seçecekleri ayakkabılar kadınların tarzlarını dışarıya yansıtan en önemli parçalar arasındadır. Kullanılan aksesuarlar ile uyumlu olması önerilen ayakkabılar eşliğinde şık veya spor bir tarzın net olarak yansıtılması mümkündür. Kadınların hayatında özel bir yere sahip olan ve neredeyse her kadının ayakkabı dolabında en az bir tane bulunana stilettolar farklı renk seçenekleri ile de dikkatleri üzerine çekmektedir.

Kadınlar için bir cesaret ve yetenek anlamı taşıyan modeller eşliğinde siz de kendinizi gösterebilir ve sıradan bir kıyafetin bile bambaşka bir görünüm halini almasını sağlayabilirsiniz. Yürüme zorluğu ile baş başa kalmanızı ve bununla baş edebilme becerisi geliştirmenizi sağlayacak stilettolar ile hayata meydan okuyabilir ve karşınıza çıkacak tüm engelleri aşma becerisi göstereceğinizi herkese kanıtlayabilirsiniz. Kadınsı ve şık görünme merakını en iyi şekilde karşılayan ayakkabı modellerinden biri olan stilettolar, sadece kadınların değil aynı zamanda da erkeklerin beğenisini toplamaktadır.

Stiletto nedir? Hangi kıyafetle kombin yapılabilir?

Ayakların ve kadınların seksi bir görünüm almasını sağlayan modeller bu özellikleri ile erkeklerin de ilgisini çekmektedir. Güzel bacaklar ve zarif ayaklar kadınların seksi görünmelerini sağlayan en önemli görsel unsurdur. 

  • İnce burunlu stiletto ayakkabılar
  • İnce topuklu stiletto ayakkabılar

Tasarım harikası stiletto modelleri, hemen her kadının sahip olmasa bile özenle göz süzdüğü modeller arasında yer almaktadır. Maalesef topuklu ayakkabı ile yürüyebilmek herkesin başardığı bir iş değildir. Daha kısa topuklu olan modelleri seçerek günlük yaşamın bir parçası haline getirebilir ve bu şekilde ayak sağlığınıza da zarar vermeden istediğiniz görünümü yakalayabilirsiniz. Ayak yapısı ile uyumlu modellerin seçilmesi ile siz de çekeceğiniz ıstırabın oranını alt seviyelere çekebilirsiniz. Taraklı bir ayak yapısı olan bayanların özellikle uç kısmı daha geniş olan yuvarlak modelleri seçmesi önerilmektedir. Stiletto alırken özellikle topuk kısmının sağlamına dikkat etmeniz gerekmektedir. Sağlam olmayan bir iskelet ve sürekli olarak oynayan topuklar rahat yürüyememenize neden olurken duruş bozuklukları sebebiyle de rahatsızlık hissetmenize neden olacaktır. Bu tür bir ayakkabı ile çok çabuk yorulacak ve kısa süre sonra güzellik tutkunuz sancıya dönüşecektir.

İşinize yarayacak birkaç püf nokta ile en doğru ayakkabı seçimini yapabilir ve siz de hayranı olduğunuz stilettolardan birine sahip olabilirsiniz. Özellikle gece kullanımı için şık bir ayakkabı tercihinde bulunmak istiyorsanız o zaman ayağın iç tarafa bakan kısmının açık olduğu modelleri seçmeniz tavsiye edilmektedir. Ayak bileğinin zayıf ve zarif görünmesini sağlayan bu modeller ile tüm dikkatleri üzerinizde toplamayı başarabilirsiniz.

  • stiletto nasıl kombinlenir?
  • stiletto ayakkabı
  • stiletto nasıl seçilir
  • stiletto ayakkabı nasıl rahat giyilir?
  • stiletto seçimi
  • stiletto nedir?

Yorum Yaz


Yorumlar

Songül Sungur
Stiletto ayakkabı alırken bence en çok rahat olup olmadığına bakılmalı. Mağazada 1-2 dk giyip rahat mı değil mi bakmak bile bazen yeterli olmuyor. Çünkü zaten bu ayakkabılar özel günlerde kullanılıyor. Çok uzun süre giyilmese dahi rahat olmayan bir ayakkabı işkenceye dönüşebiliyor. Benim size önerim kesinlikle önce rahat olması sonra da şık olmalı :)
Zeynep Taşova
Ben daha önce hiç stiletto giymedim. Boyum uzun ayaklarımda haliyle büyük. 39 numara giydiğim için kötü durur mu nasıl durur bilemedim. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?
Aslıhan Odacı
Bence ayaklar geniş olmadığı sürece bu tarz ayakkabılar kesinlikle çok zarif duruyor. Ama tombul ya da geniş ayaklarda çok gerekli değil kullanılması çünkü zarif görünmüyor. Mutlaka ki ayak numarası önemli ama uzun ince ise ayaklarınız denemekte fayda var. Ayakkabının burun kısmı çok uzun tutulmadığı sürece kullanabilirsiniz diye düşünüyorum.
Ahu Soydan
Rugan stilettolar yerine deri kendinden parlak malzeme kullanılan ayakkabılar bence daha modern duruyor. Çok kibar bir ayakkabı tarzı zaten. Gerçek kaliteli deri kullanılınca zariflik ve rahatlık bir derece daha artıyor bence.
KATEGORİLER
POPÜLER YAZILAR
YENİ YAZILAR
Kampanyalardan habersiz kalma!