x
Ücretsiz Kargo 75 ve üzeri kargo bizden
İade ve Değişim 14 gün içinde iade imkanı
Güvenli Alışveriş SSL Sertifikası ile güvendesiniz

Blog

Ayakkabı insan hayatının en temel ihtiyaçlarından birisi olarak ortaya çıkmış olmasına rağmen günümüzde kişinin kendini ifade ettiği karakteristik bir aksesuar haline gelmiştir. Binlerce farklı model ve tarzda üretilen ayakkabılar topuklu, topuksuz, spor, günlük, çizme, bot gibi temel kategoriler altında toplanmaktadır.

Stiletto ayakkabıyla nasıl yürünür?

3195 defa okundu
21 Ekim 2016 - 08:12:01
Stiletto ayakkabıyla nasıl yürünür?

Günlük kullanım için tercih edeceğiniz daha kısa topuklu bir stiletto ile hem daha kolay yürüyebilir hem de modern görünüm açısından elde etmek istediğiniz stili yakalayabilirsiniz. Yarım asra yakın zamandır kadınların hayranlığını kazanan, kendine güvenen ve zevkini her ortamda net bir şekilde ortaya koyan kadınlar için üretilen stilettoların ayakkabı modasındaki yerini ve değerini hiçbir zaman kaybetmeyeceği de önemli bir gerçek olarak karşımızda durmaktadır. Zarafet ve dişilik sembolü olan bu model, erkeklerin de kadınların da en büyük destekçisi olarak başarısını sergilemeye devam etmektedir. Her mevsim kullanılabilen ve her kıyafetin altında farklı bir tarz yaratan stilettolar moda dünyasında yerini başka modellere kaptırmayan ayakkabı seçenekleri arasında yer almaktadır.

Stiletto ayakkabıyla rahat yürümek için ne yapmalı?

Her kadının dolabında yer alması gereken topuklu modeller sadece elbiseler ile değil günlük kıyafetler ile de şık olmanın ayrıcalığınızı yaşamanızı sağlayacaktır. Renk ve model seçenekleri ile her sezona farklı şekilde damgasını vuran modeller ile kışın içinizi ısıtacak ve yazın da zarif görünmenizi sağlayacak ürünlere sahip olabilirsiniz. ayakkabı aşkının beklemeye gelmeyeceğini biliyorsanız günümüz teknolojilerinden yararlanarak siparişlerinizi online olarak da hazırlayabilirsiniz. Sonsuz renk ve topuk uzunluğu seçeneği ile karşınıza çıkan modeller arasından ayak yapınıza uygun olanı seçerek siz de sağlıklı ve şık görünebilirsiniz.

Yüksek topuklu ayakkabılar eşliğinde doğru adım atmak ve halk arasında kullanıldığı gibi sırıtmadan yürüyebilmek için siz de bazı çalışmalar yapmak zorundasınız. Catwalk modelleri gibi yürümek sizin de hayallerinizi süslüyorsa o zaman yazımızı sonuna kadar okuyabilirsiniz.

Stiletto ile rahat yürümek için;

  • Küçük ve yavaş adımlar atarak dizlerinizi bükmeden
  • Her adım sonrasında önce topuk ve sonra taban kuralına uyarak
  • İyi ve sağlam bir yürüyüş için dük durmayı alışkanlık haline getirerek

siz de topuklu stiletto ayakkabılar ile estetik bir yürüyüş sergileyebilirsiniz.

Başınız dik durduğu sürece ve asla yere bakmadığınız zaman etkili ve rahat bir yürüyüş sergileyebilirsiniz. Omuzlar gerideyken ve kollar rahat bir şekilde yanlarda sallanırken kendinize güvenebilir ve etkili bir manken gibi yollarda salınabilirsiniz. Karın kaslarının yürürken hafifçe sıkılması size farklı avantajlar sağlayacaktır. Adım atarken bacaklarınızı birbirine yakın tutmanız ise bu işi kotaracağınız anlamına gelecektir.

Stiletto ayakkabı ile yürümek zor mu geliyor?

Modellerin doğru ve etkili yürüme tekniklerine çalışırken önlerinde düz bir çizgi olduğunu hayal etmesi sizin içinde bir başlangıç olarak düşünülebilir. Etkili bir yürüyüş için kendinize hafif bir esneklik katabilirsiniz. Bu kendinizden en kadar fazla emin olduğunuzun da bir göstergesi olacaktır. bu işin evde yapacağınız çalışmalar ile istenen seviyeye geleceğine emin olabilirsiniz. koridorunuzda stilettonuzu giyerek önce yavaş adımlar ile ve daha sonra da hızlı adımlarla yürüyüş provası yapabilirsiniz. Bu çalışmayı ayakkabılılarınızı giydiğinizde yapacağınız her hareketle çeşitlendirebilirsiniz. Biraz dans, biraz koşu ve sakin bir yürüyüş gelecek günün etkili bir çalışması olacaktır. ayakkabıların her türlü zeminde prova edilmesi ise işin en can alıcı noktasıdır. Unutmayın, ayakkabılarınız ile halıda, taş zeminde ve ahşap parke üzerinde de denemeler yapın.

Özellikle eğlenceli bir gecede stiletto giyecekseniz o zaman işiniz biraz daha zor. Parti öncesindeki akşamlarda çılgınca dans ederken ayağınıza stilettolarınızı giymeyi ihmal etmeyin. Merdivenlerden inme çalışmaları ise en az dans provası kadar önemlidir. Zira stilettolar ile merdivenlerden inmek yaşayacağınız en zorlu deneyimlerden biri olabilir. Bunun için öncelikle yapmanız gereken çalışmalar esnasında korkulukların yanından ayrılmamak ve her basamak sonrasında ayaklarınızı birleştirmek ve yolunuza devam etmek olacaktır. size şimdiden kolay gelsin. Dikkatli olmayı sakın ihmal etmeyin.

  • stiletto ayakkabıya nasıl alışılır
  • stiletto ayakkabı ile yürüme tüyoları
  • stiletto ayakkabı ile yürümek
  • stiletto ayakkabıyla yürüyemiyorum

Yorum Yaz


Yorumlar

Ahu Yağızer
Çok beğenerek kullandığım bir model. Her bayanın mutlaka sahip olması gerekli. Bu modellerde topuk boyunun yanısıra taban kıvrımlarının zarifliği bence çok önemli. Kıvrımların oluşumunda geçiş noktalarına dikkat etmek gerekir. Sert geçişler söz konusu değilse yürümek çok daha kolay, görünüm çok daha kibar, kullanım da bir o kadar rahat olacaktır.
Aslı Bakla
Ayaklarım taraklı olduğu için topuklu ayakkabı kullanırken ağrım oluyor. Stiletto kullansam ayaklarım için bir zararı olur mu acaba?
Banu aydın
Bu topuklu ayakkabı modelinde ideal topuk boyu kaç olmalıdır? Yüksek topuklu modeller genel olarak ağrıya neden oluyor. Aynı zamanda rahat yürümeyi güçleştiriyor.
KATEGORİLER
POPÜLER YAZILAR
YENİ YAZILAR
Kampanyalardan habersiz kalma!