x
Ücretsiz Kargo 75 ve üzeri kargo bizden
İade ve Değişim 14 gün içinde iade imkanı
Güvenli Alışveriş SSL Sertifikası ile güvendesiniz

Blog

Ayakkabı insan hayatının en temel ihtiyaçlarından birisi olarak ortaya çıkmış olmasına rağmen günümüzde kişinin kendini ifade ettiği karakteristik bir aksesuar haline gelmiştir. Binlerce farklı model ve tarzda üretilen ayakkabılar topuklu, topuksuz, spor, günlük, çizme, bot gibi temel kategoriler altında toplanmaktadır.

Topuklu ayakkabı giymeye nasıl alışılır?

5652 defa okundu
22 Kasım 2016 - 21:37:35
Topuklu ayakkabı giymeye nasıl alışılır?

Topuklu ayakkabı giymek birçok birey için oldukça zorlayıcı bir durumdur. Uzmanlar topuklu ayakkabıyı ilk kez deneyen bireylerin kendilerini düşecek gibi hissetmelerinden dolayı korku hali yaşadıkları konusunda görüş bildirmişlerdir. Bu korku halinin temel nedeni düşme korkusunun yaşanmasıdır. Bu korku, bireyleri topuklu giymekten uzak tutacaktır. Topuklu giymeye alışmanın en kolay yolu kendinizi metal olarak topuklu giymeye hazırlanmanızdır. Topuklu giyerken sürekli yere bakmak ve yürüyüş tarzınızı incelemek oldukça yanlış bir davranıştır. Yürüyüş stilinizi incelerken düşebilir veya yanlış adımlar atabilirsiniz. Topuklu ayakkabıda dengenizi sağlamak bazı durumlarda zor olabilmektedir. Bu sebeple ayakkabı topuğu yüksekliği ani olarak arttırılmamalıdır. Topuk boyunun ani arttırılması sonucunda, acemi topuklu kullanıcıları dengelerini sağlamakta büyük zorluklar çekebilirler.

Topukluları düz yollarda kullanmanız tavsiye edilmektedir. Fazla engebeli ve taşlı yollar, acemi bir topuklu giyen kullanıcı için oldukça zorlayıcı olabilmektedir. Topuklu giymeye alışmak için evde yüksek topuk ayakkabılar ile dolaşabilir ve topuklu giymenin nasıl bir deneyim olduğu konusunda daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz. Topuklu giyme durumu alışkanlıklarınız ile alakalıdır. Topuklu kullanmaya alışık olmayan bir birey giydikten sonra acı hissedecektir. Topuklu kullanımı sırasında ayakkabı içerisinde krem sürmek ağrılarınızı azaltacak uygulamalardan biri olacaktır. Topukluya alışmak, topuklu kullanımınızın sıklığına bağlı olan bir durumdur. Topuklu kullanımı hakkında bilgi sahibi olmanız topuklu giymenizi kolaylaştıracak bir durum olarak bilinmektedir.

Topuklu kullanımında estetik ve rahatlığın bir arada bulunması oldukça önemlidir. Rahatlık yanında göz zevkinize hitap edebilecek ayakkabı modelleri sizleri topuklu giymeye teşvik edecektir. Birçok birey, en fazla 1 saat topuklu giyebildiklerini vurgulamıştır. Fakat iş gereği veya özel günleri taçlandırmak amacıyla topuklu kullanımı zorunlu duruma gelebilmektedir. Bu gibi durumlarda topuklu kullanımına alışmak hakkında edindiğiniz bilgiler oldukça faydalı olabilmektedir.

Topuklu ayakkabı ile nasıl yürünür?

Topuklu ayakkabılarınıza alıştıktan sonra aklınızda oluşabilecek sorulardan biri de bu ayakkabılar ile nasıl yürüyeceğinizdir. Seçtiğiniz ayakkabının yürüyüş biçiminizi nasıl etkilediği konusunda bilgi sahibi olmanız gerekmektedir. Yürüyüş biçiminizde aksaklıklara yol açan ayakkabıların tercih edilmemesi tavsiye edilmektedir. Estetik ve rahatlığı bir arada bulunduran ayakkabı tiplerine yönelmeniz sizler için çok daha faydalı olacaktır. Topuklu ayakkabılar ile rahat yürüyebilmek üzere dik bir pozisyonda olmanız gerekmektedir. Topuklular ile rahat yürüyebilmek için yapmanız gerekenler:

  • Dik yürümek
  • Yürürken ayaklarınıza bakmamak
  • Dengenizi sağlamaya çalışmak
  • Taban kısmına fazla baskı yapmamak 
  • Parmak uçları ile yürümemek
  • Çorapsız olarak topuklu giymemek 
  • Tüm Ağırlığı ayaklarınıza vermemek

Yukarıda sıralananları uygulayarak topuklu giymeyi bir alışkanlık haline getirebilirsiniz. Topuklu giymeyi sağlıklı bir hale getirebilmek üzere topuklu kullanımının incelikleri konusunda fikir sahibi olmanız gerekmektedir. Konu hakkında fikir sahibi olduğunuz takdirde yüksek topuk ayakkabı giymek sizler için bir kâbusken bir keyif haline dönüşebilir. Topuklu giymek ile yükümlü olduğunuz alanlarda rahatça yürümek ve boy gösterebilmek üzere topuklu ile nasıl yürümeniz gerektiğini tüm incelikleriyle bilmeniz gerekmektedir. Topuklu ayakkabılar yanlış kullanıldıkları takdirde bilek çevrenizde yaraların oluşmasına sebebiyet verebilmektedir. Bu yaralar oldukça acı verici olabilecek yaralardır. Topuklu ayakkabının yanlış seçilmesi sonucunda oluşabilecek bu yaraları tedavi edebilmenin en iyi yolları, bitkisel yollardır. Bitkisel içerikli pişik kremleri ve çeşitli çaylar ile oluşan bu yaranın iyileşmesine fayda sağlayabilirsiniz. Ayakkabı kullanımı hakkında bilinçlenmek sağlıklı ve keyifli bir hayat yaşamanıza yardımcıdır.

  • topuklu ayakkabıyla nasıl kolay yürünür
  • topuklu ayakkabı giymeden önce ne yapılmalı
  • topuklu ayakkabıyla rahat yürümek için
  • topuklu ayakkabı giyme teknikleri
  • topuklu ayakkabı giymek
  • topukluya nasıl alışılır
  • topuklu ayakkabı giymenin püf noktaları

Yorum Yaz


Yorumlar

Tuğçe Tren
Ne zaman topuklu ayakkabı giysem bacaklarımda bir ağrı meydana geliyor. Bunu nasıl engelleyebilirim? Bunun nedeni tam olarak nedir?
Beren Ekmekçi
Daha önce hiç topuklu ayakkabı kullanmamıştım. Fakat artık işim gereği kullanmak zorunda kalıyorum ama henüz alışabilmiş değilim. Ayaklarımda sürekli bir ağrı meydana geliyor. Bunu nasıl engelleyebilirim?
Nilgün Batu
Devamlı olarak spor ayakkabılar ya da o tarza yakın ayakkabılar kullanan bir insan olarak, sadece özel günlerde mecburen topuklu giymek zorunda kalıyorum. Ayağımda hissettiğim ağrının belki tarifi yok bu zamanlarda. Ne yapsam olmuyor. Ayakkabıdan mı, ayaklarımdan mı anlayamadım. Spor ayakkabı da sanırım insanın ayağını rahata çok fazla alıştırıyor. Yukarıda okuduklarımı uygulamaya çalışacağım elimden geldiğince alışmak çok zor görünüyor şimdilik ama hadi bakalım.
KATEGORİLER
POPÜLER YAZILAR
YENİ YAZILAR
Kampanyalardan habersiz kalma!