x
Ücretsiz Kargo 75 ve üzeri kargo bizden
İade ve Değişim 14 gün içinde iade imkanı
Güvenli Alışveriş SSL Sertifikası ile güvendesiniz

Blog

Ayakkabı insan hayatının en temel ihtiyaçlarından birisi olarak ortaya çıkmış olmasına rağmen günümüzde kişinin kendini ifade ettiği karakteristik bir aksesuar haline gelmiştir. Binlerce farklı model ve tarzda üretilen ayakkabılar topuklu, topuksuz, spor, günlük, çizme, bot gibi temel kategoriler altında toplanmaktadır.

Topuklu ayakkabı nasıl seçilir?

4340 defa okundu
09 Kasım 2016 - 10:41:28
Topuklu ayakkabı nasıl seçilir?

Topuklu ayakkabı seçerken bayanların en çok dikkat ettiği husus estetiktir. Fakat topuklu ayakkabı seçimi sağlığınızda herhangi bir aksaklığın oluşmaması üzere özenle yapılmalıdır. Topuklarınız oldukça hassas bölgelerdir. Topuk bölgesinde bulunan sinirler, tüm vücudunuza etki etmektedir. Günümüzde topuklu ayakkabı alırken büyük oranda estetik zevklere dayanmakta olsa da estetik ardındaki konuların da göz önünde bulundurulması gerekmektedir. Yapılan araştırmalar, yanlış topuklu ayakkabı kullanımının bacak mutasyonlarına ve sırt eğriliğine yol açabildiğini vurgular niteliktedir.

Topuklu ayakkabı seçiminde, beden özellikleriniz ve bacak boyunuzun büyük önemi vardır. Kısa  bacak yapısına sahip bireylerin çok uzun topuklar veya çok kalın topuklara başvurmamaları tavsiye edilmektedir. Baldır bölgesinde yağlanma sorunu yaşayan bireylerin ise dolgu topuklardan uzak durmaları tavsiye edilir. Uzun boylu bayanlar için kullanması oldukça zor olan ayakkabı stillerinden biri olan topuklu ayakkabılar, boyu uzun olan bayanların boylarının daha da uzun görünmesine sebebiyet verecektir. Uzun boylu bayanların topuklu ayakkabı kullanımında 15 cm üzerindeki topuk boylarına başvurmamaları tavsiye edilmektedir. 

Yapılan araştırmalar sonucunda, topuklu ayakkabı giymenin bireyleri daha çekici hale getirdiğini kanıtlamıştır. Topuklu ayakkabı giymeyi tercih eden kadınlar kendilerini daha çekici, güçlü ve yenilmez hissediyorlar. Kadınların özgüven algısında büyük değişim yaratan bu konu hakkında hassas davranılması gerekmektedir. Kadınların yaşadığı en büyük paradokslardan biriyse kendilerine acı veren topuklu ayakkabıları giymek istemeleri ve bu istek sonucunda ayakkabıların bileğe yaptığı baskıyı hissetmemeleridir.

Topuklu ayakkabı giymenin püf noktaları

Topuklu ayakkabı giymenin püf noktaları bilindiğinde sizlere acı veren estetik yerini keyif veren bir estetik algısına bırakacaktır. Topuklu ayakkabılar hakkında bilinmeye bilgilerden biri; topuklu ayakkabıların bacak kası yapmanıza yardım ettikleridir. Hem rahatına hem şıklığına önem veren kadınlara hitap eden topuklu ayakkabı modelleri arasından sizlere hitap edenleri tercih edebilirsiniz. Ayakkabılar, akşam saatlerinde satın alınmalıdır. Bunun esas sebebi; gün içerisindeki yoğun temponuz sebebiyle ayakların şişmesidir. Şişen ayaklara uygun olan topuklu ayakkabıları almanız, ayakkabıların sizlere büyük gelmesine neden olacaktır. 

Topuklu ayakkabı alırken nelere dikkat edilmeli?

Topuklu ayakkabı alımında fiyat önemli bir unsurdur. Fakat topuklu ayakkabının yapısı fiyattan daha önemlidir. Yanlış topuklu ayakkabı seçimi ayağınızda kalıcı hasarların meydana gelmesine sebebiyet verebilmektedir. Hesaplı olduğu için bir ayakkabıya sempati ile yaklaşmak, geri dönülemez durumların içerisine çekilmenize neden olabilir. İdeal bayan ayakkabıları genellikle 100-1500 civarı fiyatlandırmalara tabii tutulmaktadır.  Uzun süreli olarak kullanabileceğiniz ayakkabıların kaliteli yapıda olmalarına dikkat etmeniz gerekmektedir. Kaliteli ayakkabı kullandığınız takdirde ayakkabı vurma durumu oluşmayacaktır. Ayakkabının üretildiği bölge ve ayakkabı için verdiğiniz ücret ayakkabının kalitesinin ölçülmesindeki en büyük etkenlerden biridir. Ayakkabınız hakkında detaylı bilgiye ulaşabilmek üzere ayakkabının üretici firması ile irtibata geçmenizde fayda vardır. Ayakkabı üreticisi olan firmalar, müşteri memnuniyeti konusunda oldukça hassas bir tutum izlemektedirler. Bu hassas tutumun esas sebebi müşteri memnuniyetinde oluşabilecek aksaklıkları önleyebilmektir. Ucuz ayakkabıların tümünün kalitesi olduğu algısına kapılmakta oldukça yanlıştır. Bu sebeple ayakkabı hakkında bilgi sahibi olmanız, ayakkabının esas kalitesini ortaya çıkarabilmenizde oldukça faydalı bir durumdur. Bir bayanın en değerli aksesuarlarından biri olan topuklu ayakkabıların seçiminde de aynı oranda hassas davranılması gerekmektedir.

Topuklu ayakkabıların akşam vakitlerinde satın alınması gerektiği uzmanlar tarafından vurgulanmakta olan bir konudur. Ayakkabılarınızı gündüz vakti almanız, yoğun tempo sebebiyle şişen ayaklarınıza uygun, gerçek ayak kalıbınız dışında ayakkabı almaktır. Ayakkabı seçimi gibi ayakkabı kullanımı da oldukça önemli bir konudur. Ayakkabılarınızı aşırı sıcak odalarda muhafaza etmeniz ayakkabıların genişlemesine ve yapı bakımından bozulmasına sebebiyet verecektir. Kaliteli ayakkabılarda bulunması gereken özellikler:

  • Yapısının zor bozulması
  • Ortopedik olması
  • Ayağın şekliyle uyum sağlayabilmesi
  • Ayağa tam oturması

Topuklu ayakkabı seçerken dönemin trendlerini göz önüne aldığınız kadar ayak sağlığınızı da en az o kadar düşünmenizde fayda var. 

  • topuklu ayakkabı nasıl alınır
  • topuklu ayakkabı nereden alınır
  • topuklu ayakkabı
  • doğru topuklu ayakkabı seçimi
  • topuklu ayakkabı alırken nelere dikkat edilmeli
  • topuklu ayakkabı seçimi

Yorum Yaz


Yorumlar

Hatice Okuyan
Topuklu ayakkabı alırken nelere dikkat edilmeli kızlar bana bu konuda yardımcı olur musunuz? ne zaman topuklu ayakkabı alsam ilk birkaç kez giydiğimde kesinlikle ayak topuğum yara oluyor. Peçete pamuk gibi şeyler koymak zorunda kalıyorum. Mağazada deniyorum ayağıma tam oluyor ama yine de ayakkabıyı uzun süre giyince yine yara yapıyor. Acaba benim ayağımda mı sorun var yoksa ben ayakkabı alırken bir hata mı yapıyorum :(
Melisa Öncü
topuklu ayakkabı alırken en önemli nokta bence rahat olması. Çünkü rahat olmayan topuklular 10-15 dakika sonra ızdırap olmaya başlıyor. Güzel görünüyor diye rahat olmayan topukluları giymeyin.
KATEGORİLER
POPÜLER YAZILAR
YENİ YAZILAR
Kampanyalardan habersiz kalma!