x
Ücretsiz Kargo 75 ve üzeri kargo bizden
İade ve Değişim 14 gün içinde iade imkanı
Güvenli Alışveriş SSL Sertifikası ile güvendesiniz

Blog

Ayakkabı insan hayatının en temel ihtiyaçlarından birisi olarak ortaya çıkmış olmasına rağmen günümüzde kişinin kendini ifade ettiği karakteristik bir aksesuar haline gelmiştir. Binlerce farklı model ve tarzda üretilen ayakkabılar topuklu, topuksuz, spor, günlük, çizme, bot gibi temel kategoriler altında toplanmaktadır.

Topuklu ayakkabıda ayağın ağrımaması için ne yapmalı?

5775 defa okundu
20 Kasım 2016 - 10:09:08
Topuklu ayakkabıda ayağın ağrımaması için ne yapmalı?

Topuklu ayakkabıların dezavantajlarından biri de çok kullanım sonucunda ayakta ağrı yapmalarıdır. Bu ağrı, bilek çevresinde oluşan yaralanmalardan kaynaklanmaktadır ve sizleri büyük oranda etkileyebilecek durumlardır. Ayağınız özellikle yeni aldığınız, yeni ayakkabılar sebebiyle ağrımaktadır. Bu ayakkabıların kullanılmasına alışkın olmayan ayak ve bilekleriniz sizleri zor duruma sokabilmektedir. Bu durumun giderilebilmesi üzere ayakkabı seçiminin bilinçli olarak yapılması gerekmektedir. Ayakkabı seçiminde yakalayacağınız bilinç hali, günlük hayatınızdaki rahatlığı etkileyebilecek bir durumdur. Ayak ağrısı çeken bireylerin ağrı sorunu her daim ayakkabı ile ilgili değildir. Fakat ayakkabının ağrı oluşturması durumu diğer ağrı tiplerinden ayırt edilebilecek bir konudur. Ayakkabı ağrıları genellikle parmak uçlarında ve topuklarda yoğun ağrı şeklinde baş göstermektedir. Uzun bir günün ardından taban ve topuklarınızda hissettiğiniz karıncalanmanın ayakkabı çeşidiniz ile herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır. Ayak ağrınızın sebebinin ayakkabı ile ilgili olduğunu tespit ettiğinizde topuklarınızın ve parmak uçlarınızın sıcak tutulmasına önem vermeniz gerekmektedir. Sıcaklık şişen ayaklarınızın rahat etmesinde önemli bir faktördür.

Topuklu ayakkabı ağrısı genellikle parmak uçlarında karşımıza çıkmaktadır. Uzun süre topuklu ayakkabı kullanımı sonucunda oluşan ağrı, genellikle tüm ayakta görülmektedir. Topuklu ayakkabı kullanımı sonrasında ayaklarınızdaki uyuşma halinin sebebi uzun süre boyunca standart yürüme kalıplarının dışına çıkmanızdır. Yürüme kalıpları dışında bir yürüyüş tarzını benimsemenize sebebiyet veren topuklu ayakkabıların zararları yanında birçok olumlu özellikleri de bulunmaktadır. Estetik bir görüntü kazanmak ve kıyafetlerinizi daha ilgi çekici bir biçimde taşıyabilmek üzere topuklu ayakkabı kullanımına başvurmanız oldukça verimli sonuçlar elde etmenize sebebiyet verecektir.

Yapılan araştırmalar sonucunda elde edilen veriler oldukça ilgi çekicidir. Kadınların %75’inin topuklu ayakkabı giydiklerinde kendilerini daha güzel, daha özel ve güçlü hissettikleri kanısına varılmıştır. Kadınların özgüven skalasında bu denli büyük bir yere sahip olan topuklu ayakkabılar, doğru kullanıldıklarında tatmin edici sonuçlara yol açmaktadırlar.

Topuklu ayakkabıların doğru kullanılmaması sonucunda meydana gelen kalıcı hasarlar bulunmaktadır.

Topuklu ayakkabı zararları

  • Yürüme bozukluğu 
  • Omurga Hastalıkları
  • Ayak şeklinde meydana gelen kalıcı değişimler
  • Sürekli kamburluk 
  • Bacakta aşırı kaslaşma
  • Bacak şeklinde düzensizlik 
  • Parmaklarda sürekli ağrı hali

Olarak sıralandırılabilir. Topuklu ayakkabı kullanımının istenilen şekilde, ağrısız ve acısız olmasını arzu eden bireylerin ayakkabı seçiminde hassas davranmaları tavsiye edilmektedir. Topuklu ayakkabı kullanan kadınların büyük bir çoğunluğu estetik kaygı sebebiyle topuklu ayakkabı kullanmaktadır. Estetik tatmin sağlamak üzere tercih edilen bu ayakkabıların acısını azaltmak üzere yürüyüş ve ayakkabıyı taşıma konusunda dikkatli davranılması gerekmektedir. 

Ayak tabanı ağrısı nedenleri ve tedavisi

Ayak tabanınızda meydana gelen ağrıları gidermenin en iyi yolu masaj tekniklerini uygulamaktır. Taban ve parmaklara doğru, başparmağınız ile yapacağınız masaj en ideal masajlardan biridir. Ayakkabı kullanımı nedeniyle oluşan ağrıların önlenmesinde, tabanın sıcak tutulmasının büyük bir önemi vardır. Taban ağrıları dikkate alınmasa da tüm sinirler ayak tabanı ve ayak çevresinden geçmektedir. Bu sebeple ayak tabanı ağrıları durumunda doktorunuza başvurmanız gerekmektedir. Taban ağrıları durumunda ayağın dinlendirilmesi gerekmektedir. Ayaklarınızdaki kan basıncını arttırmak üzere, ayaklarınız yukarı kaldırmanız faydalı yöntemlerden biridir. Ayakkabının içerisine destekleyici konulmalıdır. Bunlar kemikleri kaldıracağından irritasyon hafifletilmiş olur ve bu sinirler üzerindeki baskı büyük oranda azalır. Ayakkabı tipinizi değiştirmeniz de bu konuda sizlere yardımcı olabilecek bir uygulama olacaktır. Yüksek topuklu ve dar ayakkabılardan kaçınılması gerekmektedir. Yumuşak ve geniş ayakkabılar sizlere büyük oranda yardımcı olacaktır. Şişkin ayak üzerinde buz torbası kestirmek, bölgedeki şişkinliği azaltmaktadır. Ayaklarınızı sıcak su dolu bir kap içerisine soktuğunuzda yoğun bir rahatlama hissi ile karşılaşacaksınız. Bu uygulamaları eksiksiz yerine getirdiğiniz takdirde ağrılarınız hafifler.

  • ayak ağrısına ne iyi gelir
  • ayak ağrısı için
  • topuklu ayakkabı zararları
  • ayak tabanı ağrıları
  • ayak ağrıması ve şişmesi

Yorum Yaz


Yorumlar

Selen Akgün
Topuklu ayakkabı kullandığım için yürüme bozukluğu yaşıyorum. İşim gereği kullanmaya devam etmek zorundayım. Bunu engellemek için ne yapabilirim?
Zeliha Akyol
Topuklu ayakkabı kullandığım zaman genellikle baş parmağımda kemik ağrısı meydana geliyor. Ayak yapıma uygun bir model bir türlü bulamadım. Nasıl modelleri tercih etmeliyim? Bu konuda bana yardımcı olur musunuz?
Melek Dora
Sadece ayaklarım değil komple bacaklarım hatta vücudum ağrıyor desem yeri. Beni çok yoruyor topuklular. Ama hepsi değil. Yani kalitesine göre değişiyor diyebilirim . Bazıları hakikaten çok rahat topuk boyunun bile bir önemi olmuyor rahat olunca. O yüzden ayakkabıya verdiğim paraya asla acımam. Rahat giyebileyim ayağım yara olmasın yeter.
KATEGORİLER
POPÜLER YAZILAR
YENİ YAZILAR
Kampanyalardan habersiz kalma!