x
Ücretsiz Kargo 75 ve üzeri kargo bizden
İade ve Değişim 14 gün içinde iade imkanı
Güvenli Alışveriş SSL Sertifikası ile güvendesiniz

Blog

Ayakkabı insan hayatının en temel ihtiyaçlarından birisi olarak ortaya çıkmış olmasına rağmen günümüzde kişinin kendini ifade ettiği karakteristik bir aksesuar haline gelmiştir. Binlerce farklı model ve tarzda üretilen ayakkabılar topuklu, topuksuz, spor, günlük, çizme, bot gibi temel kategoriler altında toplanmaktadır.

Topuklu ayakkabıyla yürümenin püf noktaları nelerdir?

2830 defa okundu
29 Ekim 2016 - 06:23:53
Topuklu ayakkabıyla yürümenin püf noktaları nelerdir?

Topuklu ayakkabı giymeden sokağa adım bile atamam diyenlerdenseniz o zaman ayak sağlığınıza ve bakımınıza da gereken özeni göstermelisiniz. Topuklu ayakkabıya bu kadar meraklıysanız o zaman düzgün ve rahat bir yürüyüşe sahip olduğunuzu düşünebiliriz. Ancak cevabınız hayır ise o zaman birkaç ufak öneriye kulak verebilir ve bu işin üstesinden de başarıyla gelebilirsiniz. Düşme korkusu yaşamadan istediğiniz modeli seçmek sizin içinde hayatınızın en basit kararı olabilir. Yeni denemeye başlayanların tercihlerini 6 ila 10 cm yükseklikteki ayakkabılardan yana kullanması önerilmektedir. Platform topuklu ayakkabılar ile her zaman daha rahat bir yürüyüş sergileyeceğinizi de sakın unutmayın. Peki topuklu ayakkabıyla yürümenin püf noktaları nelerdir?

Topuklu ayakkabıyla düşmemek için ne yapmalı?

Yeni aldığınız veya hiç kullanmadığınız ayakkabıyı giymeden önce hafifçe zımparalayabilirsiniz. Bu şekilde daha rahat ve korkusuz bir şekilde yürüyebilirsiniz. Gün içinde bulduğunuz yerlere oturarak siz de kendinize ufak bir mola armağan edebilirsiniz. Topuklu ayakkabılar ile buna çok ihtiyacınız olacak. Küçük ve yavaş adımlar atarak başlayacağınız bu süreç içinde siz de sağlam ve güvenli bir şekilde yürümeye alışabilirsiniz. Önce kendinize güvenin. Küçük kazalar yaşayabileceğinizi her zaman aklınızda tutun ve özellikle topuklu ayakkabı giydiğinizde yedek bir çorabı çantanıza atmayı unutmayın.

Günlük bir kıyafet canlı renklere sahip bir stiletto ile bambaşka bir görünüme kavuşabilir. Sabah evden çıkarken giydiğiniz parçalı Jean pantolonunuz ve gömleğinize eşlik edecek spor ayakkabılar akşam gezmesi öncesi yerini kırmızı bir topuklu ayakkabıya bırakabilir. Geceye uygun bir aksesuar seçimi, uygun bir saç modeli ve makyaj ile siz de fark edilir bir güzellik yakalayabilirsiniz. Gece çıkarken yeni makyaj trendlerini uygulamayı ihmal etmeyin.

Topuklu ayakkabı ile nasıl yürünür?

Düzgün, hızlı, güçlü ve kendinden emin bir yürüyüş için siz de attığınız her adımdan sonra önce topuk ve ardından tabanınızın yere değmesi gerektiğiniz unutmayın. Bu alışkanlık seçtiğiniz her model ile doğru bir vücut proporsiyonu yaratmanızı sağlayacaktır. 

  • Merdivenden inerken topuklar ve ayakucu aynı anda alt basamağa inerken,
  • Merdivenlerden çıkarken ise tüm ağırlığınızı ayakucuna verecek şekilde ilerleme gerçekleştirmelisiniz.

Zarif partiler ve önemli davetlerde adınızdan sıkça söz ettirmek istiyorsanız ayakkabı seçiminiz ile tarzınızı konuşturmalısınız. Ayak tipinize uygun ve numaranıza göre seçilmiş bir topuklu ayakkabının hiçbir parmağınız üzerinde baskı uygulamamasına dikkat etmelisiniz. Daha yumuşak bir yürüyüşe sahip olmak istiyorsanız ayakkabınızın içine kauçuk tabanlardan yardım alabilirsiniz. Topuk yüksekliğinin artması hareketlerinizdeki istikrarın azalmasına neden olacaktır. Bu yüzden siz de başarılı adımlar atmaya alıştıkça topuk ölçünüzü artırabilirsiniz. Topuklu bir ayakkabı giymeden önce en az 5 dakika esneme hareketi yapmanız ayakkabı ile daha rahat etmenizi sağlayacaktır. 

Topuklu ayakkabı ile denge nasıl sağlanır?

Duruşunuzu bir boy aynası yardımıyla değerlendirmeniz başarılı bir sonuç elde etmenizi sağlayacaktır. Tavırlarınız, rahatlığınız ve adımlarınız çizeceğiniz imaj açısından son derece önemlidir. Bugün pek çok sanatçının bile topuklu ayakkabı ile yürüyemediğiniz ve son derece komik bir görünüm çizdiğini sakın unutmayın. Kendinizi dengesiz hissetseniz bile mutlak dik durmaya çalışın. Yürürken adımlarınızı birbirine yakın olarak atmanız daha güçlü bir denge sağlamanıza yardımcı olacaktır. Deneme yaparken farklı zeminleri tercih etmeye çalışın. Yine de topuklu bir ayakkabı ile yürümesi en zor olan alanların,

  • Arnavut taşı kaldırımlar
  • Çelik ızgaralar
  • Çimen ve yaya kaldırımları olduğunu da aklınızdan çıkarmayın.

Bu alanlardan geçerken belki kendinizi biraz daha fazla kontrol etmek zorunda kalabilirsiniz. Sonunda gitmek istediğiniz yere vardınız mı? Tamam, o zaman eğlence başlasın.

  • Topuklu ayakkabıyla yürüme tüyoları
  • topuklu ayakkabı ile yürüme dersleri
  • Topuklu ayakkabıyla yürümenin püf noktaları
  • topuklu ayakkabıyla düşmemek için
  • topuklu ayakkabı ile nasıl yürünür?

Yorum Yaz


Yorumlar

Bu makale için henüz yorum yazılmamış! İlk siz yazın...
KATEGORİLER
POPÜLER YAZILAR
YENİ YAZILAR
Kampanyalardan habersiz kalma!