x
Ücretsiz Kargo 75 ve üzeri kargo bizden
İade ve Değişim 14 gün içinde iade imkanı
Güvenli Alışveriş SSL Sertifikası ile güvendesiniz

Blog

Ayakkabı insan hayatının en temel ihtiyaçlarından birisi olarak ortaya çıkmış olmasına rağmen günümüzde kişinin kendini ifade ettiği karakteristik bir aksesuar haline gelmiştir. Binlerce farklı model ve tarzda üretilen ayakkabılar topuklu, topuksuz, spor, günlük, çizme, bot gibi temel kategoriler altında toplanmaktadır.

Topuklu ayakkabıyla yürüyemiyorum, nasıl yürünür?

2783 defa okundu
28 Ekim 2016 - 13:49:41
Topuklu ayakkabıyla yürüyemiyorum, nasıl yürünür?

Topuklu ayakkabı giymek için deliriyorum ama yürümeyi başaramıyorum, bir türlü yürüyemiyorum diyenlerdenseniz biraz sabır ve azim ile bu işin üstesinden geleceğinizi bilmelisiniz. Bu iş göründüğü kadar kolay değildir. Ünlü mankenlerin bile defilelerde düştüğünü ve magazin haberlerine konu olduğunu unutmamalısınız. Bugün bazen aceleden bazen dikkatsizlikten spor ayakkabılar ile de düşenlerin sayısı hiç de az değildir. Ufak alıştırmalar yaparak siz de kısa süre içinde topuklu ayakkabı ile yürümeye alışabilirsiniz. Bu aşamadan sonra kimse sizi geri döndüremeyecek ve ayakkabı alma stiliniz bile tamamen değişecektir.

Topuklu ayakkabı ile nasıl yürünür?

Birçok kadının çekiciliği ile fark yarattığı topuklu ayakkabılar ile kazandığı stil, herkes tarafından beğeniyle takip edilmektedir. Siz de doğru bir ayakkabı seçimi yaptıktan sonra en az 2 gün boyunca evde denemeler yaparak doğru ve etkili bir yürüyüşe sahip olabilirsiniz. Bunun için ihtiyacınız olan şeyler,

  • Ayakkabılarınız
  • Boy aynası ve 
  • Hazırladığınız kombindir.

Yüksek topukların yanı sıra dengesiz formlar, şekilsiz tasarımlar ve çarpıcı renkleri ile dikkat çeken ayakkabı modelleri özellikle ünlüler tarafından tercih edilmektedir. Kimi zaman onlarında zorlandığı ve kendilerini magazin sayfalarının başında gördüğü olmaktadır. Ünlülerin sizin için verdiği tüyolar arasında gecenin sonunda mutlaka ayaklarınızı en az 5 dakika boyunca kalbinizden yüksekte tutmanız gerektiğidir. Silikon ayak tabanlarının da rahatlık açısından önemli bir avantaj sağladığının bilinmesi gereklidir. Ayakkabılarda özellikle son dönemlerde dikkat çeken abartılı modellerin kadınların birbiri ile yarışı olarak yorumlandığı gerçeğini kimse değiştiremeyecektir.

Evde yapılacak çalışmalar öncesi ayakkabının altına ve içine yapışkan bantlar kullanmak dengenizi rahat bir şekilde sağlamanıza yardımcı olacaktır. Yüksek topuklu ve göz alıcı bir ayakkabı seçimi yaptıysanız o zaman seçeceğiniz kıyafetin daha sakin olmasına dikkat etmelisiniz. Ayak yapınızda bir sıkıntı olmadığı sürece zaman içinde yüksek topuklu ayakkabıları giymeye alışacağınıza emin olabilirsiniz. Tüm gün ayağınızın kapalı bir ayakkabıda kalması sizi üzmesin. Yapacağınız özel bir masaj ile ayaklarınıza bakım yapabilir ve dinlendirebilirsiniz. Bu aşamada haftada bir peeling yapabilir ve yatmadan önce nemlendirici kremler eşliğinde ayaklarınızın ihtiyacı olan neme kavuşmasını sağlayabilirsiniz. Ertesi gün ayakkabı seçiminizi ise spor bir modelden yana kullanabilirsiniz.

Topuklu ayakkabıya nasıl alışılır?

Ayakkabılarınızdan korkmadığınız sürece ayağınızda babet varmış kadar kolay yürüyebilirsiniz. Yüksek topuklar ile yürümenin kadınlar için bir içgüdü olduğunu düşünebilirsiniz. Özellikle sade ve günlük kıyafetlerin altına tercih edilecek topuklu modellerin tarzınızı yansıtacak şekilde belirlenmesi gerekmektedir. 

  • Stilettolar
  • Önden açık ve bağcıklı modeller
  • Çizme şeklinde olanlar
  • Bot modelleri en çok tercih edilen topuklu modeller arasında sayılabilir.

Ayakkabı üreticileri ve modacılar her sene trendler üzerinde etkin bir tarz yaratılmasını sağlarken hızla değişen moda dünyası içinde sürekli yer bulan topuklu modeller ise kadınlar tarafından vazgeçilmez parçalar arasında yer bulmaktadır. Özellikle kadınların birbirleri üzerinde üstünlük kurmalarına sebep olan topuklu modeller ile siz de farkınızı ortaya koyabilirsiniz. Renk seçenekleri ile dikkat çeken stilettolar kadınlar kadar erkekler tarafından da beğenilmektedir. Özellikle ayak bileklerini ve bacakları ince gösteren modeller sayesinde genç ve güzel bir fiziğe sahip olduğunuzu istediğiniz şekilde dışarıya yansıtabilirsiniz.

Çoğu insanın üzerinde durmaktan bile zorlanacağı modeller ile siz tüm gününüzü geçirebilir, koşabilir, dans edebilir ve hatta isterseniz bisiklete de binebilirsiniz. Parti dönüşlerinde ve özellikle araba kullanırken değiştirmek için yanınızda mutlaka spor bir ayakkabı bulundurmayı ihmal etmeyin. Bu alışkanlık size özellikle zor gecelerin arkasından büyük avantaj sağlayacaktır.

  • topuklu ayakkabıya nasıl alışılır?
  • topuklu ayakkabıya alışmak
  • topuklu ayakkabıyla yürüyemiyorum
  • topuklu ayakkabıyla yürüyememek

Yorum Yaz


Yorumlar

Ece Harman
Topuklu ayakabı ile yürümek gerçekten çok zor. Yani birçok bayan bunu başaramıyor. Kötü bir görünüm ortaya çıkıyor. Ama zamanla giydikçe bu durum düzeliyor.
KATEGORİLER
POPÜLER YAZILAR
YENİ YAZILAR
Kampanyalardan habersiz kalma!