x
Ücretsiz Kargo 75 ve üzeri kargo bizden
İade ve Değişim 14 gün içinde iade imkanı
Güvenli Alışveriş SSL Sertifikası ile güvendesiniz

Blog

Ayakkabı insan hayatının en temel ihtiyaçlarından birisi olarak ortaya çıkmış olmasına rağmen günümüzde kişinin kendini ifade ettiği karakteristik bir aksesuar haline gelmiştir. Binlerce farklı model ve tarzda üretilen ayakkabılar topuklu, topuksuz, spor, günlük, çizme, bot gibi temel kategoriler altında toplanmaktadır.

Topuklu ayakkabıyla yürüme teknikleri nelerdir?

7064 defa okundu
27 Ekim 2016 - 08:40:04
Topuklu ayakkabıyla yürüme teknikleri nelerdir?

Topuklu ayakkabıyla yürüme teknikleri sayesinde ünlü top modeller gibi günlük ayakkabı giymiş gibi salına salına yürüyebilirsiniz. Topuklu ayakkabılar ile dikkat çekici bir biçimde özgüven artışı yaşayan kadınlar bu duyguyu sürekli olarak yaşamak istemektedir. Bu nedenle tercihlerini her zaman için topuklu modellerden yana kullanan kadınlar açık veya kapalı, bot veya çizme modellerinde de tercihlerini topuklu modellerden yana kullanmaktadır. Dış görünüşe verile özenin bir yansıması olarak düşünülen modeller günümüzde pek çok şirkette kullanım zorunluluğu getirilmiş modeller arasında yer almaktadır. Özellikle internetin sağladığı avantajların hayatımıza girmesi ile artan online sipariş seçeneklerinde ayakkabının açık ara önde gittiğini de unutmamak gerekmektedir. Bir tutku haline dönüşen ayakkabı alışverişinin oldukça zor olması bile kadınları bu sevdadan asla vazgeçirememektedir.

Online siparişlerin verildiği adresler dikkate alındığında çalışan kadınların ayakkabı siparişi vermek konusunda sorun yaşamadığı ve ayakkabı firmalarının her gün yüzlerce çifti bayanların iş adreslerine teslim ettiği de bilinmektedir. Topuklu ayakkabı ile yürüme teknikleri birkaç başlık altında toplanabilir.

Topuklu ayakkabıyla yürüme teknikleri

  • Aldığınız ayakkabıyı önce evde denemek ve her gün daha uzun saat ayağınızda tutmak, ürünü giyerek dışarı çıktığınız gün sorun yaşamamanızı sağlayacaktır.
  • Gerekli görülmesi halinde ayakkabının içine konacak silikon tabanlar ile ayağın içeride kayması ve ön tarafa baskı yapması engellenebilmektedir.
  • Özel günler öncesinde yapılacak denemelerin farklı zeminlerde yapılması ayakkabının dışarı kullanılacağı zaman için bir ön hazırlık olacaktır.
  • Genelde altları kaygan olan topuklu ayakkabıların evde hafifçe zımparalanması sorunun ortadan kalkmasını sağlayacaktır.
  • Ayakkabınızı kullanacağınız yerde dans etme ihtimaliniz varsa dans provasını da evde yapmanız tavsiye edilmektedir.

Topuklu ayakkabı aşkı yaşayan genç kızların özellikle deneyim kazanması ve dışarı çıktıkları ilk gece rezil olma fikrini kafalarında atması gerekmektedir.

Pek çok kişi topuklu ayakkabı sahip olmak istemesine rağmen sadece vitrinlere bakınmakla yetinmektedir. Siz de vitrine bakarak iç geçirenlerdenseniz önerilerimize kulak vererek kısa zaman içinde topuklu ayakkabıyı hayatınızın vazgeçilmez bir parçası haline getirebilirsiniz. Ayakların ayakkabıya alışması herkes için önemli bir konudur. Yeni alınan ayakkabıların vurması herkesin başına gelmiş sorunlar arasındadır. Hızlı bir başlangıç yapmak yerine işe yumurta topuk babetler ile başlayabilirsiniz. Bu aşamayı başarıyla tamamladıysanız o zaman sıra kalın ama kısa topuklu ayakkabılara gelebilir. Topuklulara alışmaya devam etmek için ihtiyacınız olan sürenin en az 2 hafta olması gerektiğini de unutmayın.

Dolgu topuklardan sonra ince topuklara geçiş yapabilirsiniz ancak bu aşamada da ilk tercihinizi bilekten bağlı modellerden yana kullanmalısınız. Bu modeller ile ayakta daha rahat durur ve adımlarınızı daha sağlam atabilirsiniz. Bu aşamadan sonra platform topuklara geçebilirsiniz. Süre sizi yormasın. Etkili bir görünüm için bu yolu siz seçtiniz. Ayakkabı seçerken asla biraz büyük veya asla biraz küçük olanını seçmeyin. Kendi ayak kalıbınıza uygun modeli ve numarayı aramaktan bıkmayın ve kendinizi alışverişe verin.

Topuklu ayakkabı ile düşmeden nasıl yürebilirim?

Topuklu ayakkabılar ile adım atarken her bir adımı diğer adımın yanına değil önüne doğru atmalısınız. Önünüzde bir çizgi olduğunu düşünün ve çizgiyi bozmadan kafanız dik bir şekilde yolunuza konsantre olun. Adımlarınızı dizden kırarak değil tüm bacağınızla kalçanızdan atmalısınız. Yürümeye alıştığınız zaman sizi kimse durduramaz. Ama yine de her gün topuklu ayakkabı giymek yerine gün aşırı tercih etmek ayak sağlığınızın da korunmasını sağlayacaktır. Yoğun bir günün sonunda ayak bakımınızı ihmal etmeyin ve vücudunuzun ağırlığını taşıyan bacaklarınıza ve ayaklarınıza iyi bakın. Küçük bir nemlendirici bakıma hayır diyebilecek bir kadın tanıyor musunuz? Ayak masajı ile günlük streslerden de kısa zaman içinde kurtulabilirsiniz.

  • topuklu ayakkabıyla yürüme teknikleri
  • topuklu ayakkabı ile yürüme tüyoları
  • topuklu ayakkabı ile yürüme yöntemleri
  • topuklu ayakkabı ile yürümek

Yorum Yaz


Yorumlar

Fatma Yıldız
Öncelikli olarak ayağınız rahat olduğundan emin olmalısınız. Gerisi zaten birkaç kere denemeye ve gün içerisinde topuklu ayakkabı ile yürümeye kalıyor.
KATEGORİLER
POPÜLER YAZILAR
YENİ YAZILAR
Kampanyalardan habersiz kalma!